Pulkkasen nousuvire jatkui Omanissa — tilipussi karttuu noin 15 000 eurolla

EPA-EFE/CHRISTIAAN KOTZE

Tapio Pulkkanen
Tapio Pulkkanen

Tapio Pulkkasen nousujohteinen vire jatkui loppuun asti golfin Euroopan-kiertueen Oman Openissa. Kymen Golfin mies pelasi viimeisen kierroksen 70 lyönnillä (kaksi alle parin) ja nousi lopputuloksissa jaetulle 23. sijalle tuloksella —5 (74+68+71+70).

Pulkkanen oli torstain avauskierroksen jälkeen vasta 97:ntenä, mutta paransi perjantaina 33:nneksi ja eilen kaksi sijaa 31:nneksi. Sijoitus Top 25:ssä tuo Pulkkasen tilille noin 15 000 euroa ja nostaa häntä kiertueen rahalistalla 51. sijalta muutaman pykälän ylöspäin.

Pulkkasen päätöskierrokselle mahtui viisi birdietä ja kolme bogia. Birdieistä kolme tuli peräkkäisillä rei’illä 11—13, ja ne nostivat kiertueen tulokkaan hetkeksi jopa kymmenennen sijan tuntumaan. Bogit kahdella viimeisellä reiällä pudottivat kuitenkin sijoitusta kymmenkunta pykälää.

— Vähän harmittaa tuo loppu. Ensin 16. reiällä oli hyvä mahdollisuus birdieen, mutta puttasin kaksimetrisen putin ohi. 17:nnellä löin vasemmalle veteen ja viimeisellä egun (pallo jää putoamisjälkeensä) bunkkeriin, Pulkkanen sanoi.

— Mutta kokonaisuutena ihan positiivinen kisa kuukauden tauon jälkeen. Lyöminen oli hyvää koko viikon ajan.

Mikko Ilonen pelasi päätöskierroksen Pulkkasen tapaan 70 lyönnillä ja päätyi jakamaan 26. sijaa lopputuloksella —4 (73+71+70+70).

Oman Openin voittajaksi pelasi Joost Luiten. Kotkassa poikien EM-kisoissa vuonna 2004 pelannut hollantilainen päätti kisan tulokseen —16 ja otti uransa kuudennen voiton Euroopan-kiertueella.

Qatar, Etelä-Afrikka ja sitten taukoa

Tapio Pulkkasen kausi jatkuu ensi viikolla Qatarissa. Maaliskuun ensimmäisellä viikolla hän kilpailee Etelä-Afrikassa, mutta sen jälkeen on edessä runsaan kuukauden tauko ennen ensimmäistä Euroopassa pelattavaa turnausta, Espanjan avoimia Madridissa.

— Silloin olen vähän aikaa kotona, mutta johonkin lämpimään pitää lähteä leirille ennen Espanjan kisaa. Olen pelannut hyvin ne kilpailut, joihin olen valmistautunut kunnolla ja huonosti ne kilpailut, joihin en ole valmistautunut yhtä hyvin.

Vaihtoehtoisia leiripaikkoja ovat Dubai, Orlando Floridassa tai Espanja.