Pulkkasella hyvä loppukiri Dubain avauskierroksella – "Kyllä alussa tuntui, että on todella vaikea areena"

EPA-EFE/ALEXANDRA WEY

Kalle Samooja on avauskierroksen jälkeen kolmantena.
Kalle Samooja on avauskierroksen jälkeen kolmantena.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen jakaa 45. sijaa Euroopan-kiertueen Dubai Desert Classicin ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Pulkkanen pelasi 73 lyönnin (yksi yli parin) kierroksen, vaikka alussa näytti hyvin hankalalta. KG:n mies teki kolmannella reiällä tuplabogin 7 ja lipsautti hetken päästä vielä kaksi bogia.

Dubain Majlis-kentän jälkipuolisko on kuitenkin alkua huomattavasti armollisempi, ja Pulkkanen paikkasi tilannettaan kolmella birdiellä rei'illä 14, 17 ja 18.

– Kyllä alussa tuntui, että on todella vaikea areena, ja en päässyt kyllä tonteille ollenkaan. Hyvää kärsivällisyyttä ja takaysillä alkoi vähän paikkoja rakentumaan, Pulkkanen sanoi.

– Huomenna sitten kovaa portista.

Kalle Samooja kolmantena

Suomalaista Kalle Samooja aloitti hienosti ja jakaa kolmatta sijaa tuloksella 69 (–3). Viiden birdien tuloskorttia tahrasi vain veteenlyönnin seurauksena tullut tuplabogi vaikealla yhdeksännellä reiällä.

Kilpailua johtaa belgialainen Thomas Pieters tuloksella –5. USA:n David Lipsky on toisena lyönnin jäljessä. Kolmannella sijalla on ruuhkaa, sillä Samooja kanssa tasoissa on 11 muuta pelaajaa.

Kisan kolmas suomalainen Mikko Korhonen aloitti 74 lyönnin (+2) kierroksella ja jakaa sijaa 61. 65 parasta ja tasatuloksessa olevat jatkavat kahden kierroksen jälkeen viikonlopun peleihin, joten kaikki suomalaiset ovat avauskierroksen jälkeen cut-rajan oikealla puolella.

Pulkkanen lähtee perjantaina toiselle kierrokselle aamulla kello 6.40 Suomen aikaa. Samooja starttaa seuraavassa ryhmässä kymmenen minuuttia myöhemmin.

Korhonen on iltapäivävuorossa ja aloittaa Suomen aikaa kello 10.10.