KTP:n Mika ennusti hattutemppunsa jo aamulla

Espanjalaishyökkääjän maalivire on siivittänyt KTP:n hurjaan lentoon. Nousu Veikkausliigaan on omissa käsissä.

Raimo Eerola

KTP:n pelaajat juhlivat 1-0 maalia.
KTP:n pelaajat juhlivat 1-0 maalia.

14 tehtyä maalia – ei yhtään päästettyä. KTP on osoittanut kolmessa viimeisessä Ykkösen ottelussa täydellistä dominanssia.

KTP on hävinnyt viimeksi heinäkuussa. Yhdeksäs peräkkäinen tappioton ottelu nähtiin keskiviikkona, kun KTP kaatoi kotikentällään helsinkiläisen Gnistanin lukemin 4-0 (3-0).

Varsinkin ottelun avausjakso oli KTP:ltä ehkä kauden paras 45-minuuttinen.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvä, taistelimme hyvin ja saimme tehtyä kolme maalia. Ei tämä silti helppo peli ollut, illan sankari Mika kertoi.

Helpolta se kuitenkin näytti 1028-päiselle yleisölle. Viimeiselle putoajan paikalle jämähtänyt Gnistan on viime aikoina osoittanut piristymisen merkkejä, mutta Kotkaan helsinkiläiset eivät suurin odotuksin saapuneet.

– Tiesimme, että tämä on meille vaikea peli – KTP on todella laadukas joukkue. Meille tämä ei ollut mikään mestaruusottelu, joten ottelusuman takia annoimme osalle avainpelaajista huilia, Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duerte myönsi.

– Kun ottaa riskejä, niin joskus niistä joutuu maksamaan maaleina.

Raimo Eerola

Mika iskee toistamiseen.
Mika iskee toistamiseen.

"Ja katso kuinka kävi"

Sääennusteissa luvattua myrskyä ei Kotkan illassa nähty, mutta sen sijaan Arto Tolsa areenalla riehui hurrikaani nimeltä Mika. Sen hän oli itse ennustanut KTP:n valmennusosastoon kuuluvalle maanmiehelleen Jordi Berenguelle.

– Sanoin aamulla Jordille, että teen hattutempun. Ja katso kuinka kävi, Mika hihkui ottelun jälkeen.

Mika aloitti maalitehtailunsa jo kuudennella minuutilla. Vartti myöhemmin nähtiin illan toinen päämaali ja vielä ennen taukoa läpiajon päätteeksi kolmas osuma.

Muuten tulikuuman hyökkääjän ei juuri tarvinnut peliin osallistua.

Kun ensimmäinen maali tulee, niin sitten niitä tulee lisää. — Mika

– En muista koskinko palloon kertaakaan ennen ensimmäistä maalia, Mika nauroi.

Elokuun alussa KTP:hen siirtynyt Mika nyhräsi viisi ensimmäistä peliään ilman maaleja ja moni oli valmis tuomitsemaan yritteliään hyökkääjän tehottomaksi.

– Ensimmäisessä ottelussa MyPaa vastaan minulla oli kaksi paikkaa, joista olisi pitänyt tehdä maalit. Jaroa vastaan oli ehkä myös, mutta ei muita paikkoja, Mika perustelee alkukangerteluaan.

– Sanoin, että kun ensimmäinen maali tulee, niin sitten niitä tulee lisää.

Oulu tulee kylään lokakuussa

Mika on nyt tehnyt kolmeen viimeiseen otteluun seitsemän maalia ja noussut Ykkösen maalipörssissä jo viidenneksi. Maalipörssin kärkeen on matkaa vain kolme maalia.

– Mitä voin sanoa, mykistynyt päävalmentaja Argo Arbeiter myhäili.

– Mutta ei yksi kaveri voi voittaa pelejä. Muiden pitää antaa ne syötöt oikeaan aikaan. Tämä on joukkuepeliä, valmentaja muistutti samaan hengenvetoon.

Mika saapui lehdistötilaisuuteen ilman saamaansa knallia.

– Joukkuekaverit sanoivat, että tulee sakkoa, jos tulen se päässä pukukoppiin, Mika nauroi.

Liigakarsijan paikalla jatkava KTP on edelleen kolmen pisteen päässä suoran nousijan paikalla olevasta AC Oulusta. Joukkueet kohtaavat vielä toisensa Kotkassa lokakuun alussa, joten Veikkausliigaan nousu on KTP:n omissa käsissä.

Tasapisteissä paremmuus määräytyy maalierolla, joka on tällä hetkellä KTP:llä yhdeksän maalia oululaisia parempi.

KTP kohtaa seuraavaksi lauantaina Mikkelin Palloilijat vieraskentällä.

OTTELUN MAALIT

6 min 1-0 David Ramadingaye siirtää pallon oikealle, josta Matias Paavola lähettää millintarkan keskityksen. Mika on apajilla ja nyökkää pallon takatolpalta helposti verkkoon.

23 min 2-0 Rauhallisesta oman pään siirtelystä kuudessa sekunnissa pallo maaliin. Thomas Agyiri irtoaa Ruxin pistosyötöstä vasempaan laitaan, josta nopea, maailmanluokan keskitys löytää Mikan pään.

36 min 3-0 KTP pyörittelee 25:n syötön ketjun, kunnes Gnistan-puolustus jälleen avautuu. Antti Mäkijärven pystysyöttö tavoittaa Mikan, joka täydentää hallitulla sijoituksella hattutemppunsa.

56 min 4-0 Zaka lähettää pitkän pyörityksen päätteeksi pallon takarajalle ristikulmaan, josta Agyiri nostaa sen suoraan luukulle. Ramadingaye pääsee tälläämään pomppupallon takanurkkaan.