Pitääkö olla huolissaan? — ”On selvää, että meillä on ongelmia pieniä ja vikkeliä pelaajia vastaan”, KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen sanoi Kobrat-tappion jälkeen.

ERKKI HAUTAVIITA

Michael Pounds pyrki Kobrien korille, mutta vaikeaa oli, kun Zane Waterman oli edessä.
Michael Pounds pyrki Kobrien korille, mutta vaikeaa oli, kun Zane Waterman oli edessä.

KTP-Basketin päävalmentajalle Tomi Kamiselle on paikallaan esittää mainiosta tv:n viihdeohjelmasta tuttu kysymys: Pitääkö olla huolissaan?

KTP hävisi tiistain luokattoman esityksen jälkeen perjantaina uudelleen, nyt Lapualla, eikä isäntäjoukkue Kobrien edes tarvinnut erityisesti säkenöidä 102—86 (47—47) -voittonsa eteen.

Enemmän olen pettynyt omaan itseeni ja siihen, ettei homma lähde kulkemaan. — Tomi Kaminen

— Koutsi on aina huolissaan, Kaminen sanoi.

— Joukkuetekeminen harmittaa. Meillä on puolustuksessa hirveästi vaikeuksia urheilullisia ja vikkeliä, kohti koria pyrkiviä pieniä pelaajia vastaan Se näkyi Uraa vastaan ja se näkyi taas täällä.

KTP:n puolustus vuosi kuin seula. Välillä Kobrien takamiehet painelivat paraatijuoksua korille ja välillä isännät saivat heittää kaempaa vapaita heittoja.

— Kobrat heitti hyvin (kakkoset 58 prosenttia ja kolmoset 45 prosenttia), mutta eivät ne olleet hirveän pakotettuja heittoja, Kaminen sanoi.

Senttereille yhteensä kaksi levypalloa

KTP:n joukkue vaikuttaa hitaalta, ja kahdella isoimmalla pelaajalla Kevin Langfordilla ja Tyrell Nelsonilla on vaikeuksia menestyä kamppailussa levypalloista. Harvoin on koripallojoukkueen kahden sentterin yhteenlaskettu levypallomäärä ollut niin pieni kuin KTP:llä nyt: kaksi.

— Vaikea on lähteä hyökkäämään, jos ei saa levypalloja, Kaminen sanoi.

KTP-valmentajan mukaan paniikkiratkaisuihin ei kuitenkaan olla ryhtymässä.

— Minun tapani ajatella asioita on sellainen, etten rupea syyttelemään yksittäisiä pelaajia. Enemmän olen pettynyt omaan itseeni ja siihen, ettei homma lähde kulkemaan.

— Minun tehtäväni on saada joukkue pelaamaan niin hyvin kuin se pystyy. Olemmeko me liian hitaita? Ja pitääkö siksi muuttaa pelityyliä? Näitä asioita meidän täytyy nyt pohtia, Kaminen sanoi.

Kobrat koko ajan niskan päällä

Kobrat oli ottelussa niskan päällä melkein koko ajan. Vähän ennen puoliaikaa isännät kävivät seitsemän pisteen karkumatkalla 47—40, mutta KTP pääsi hyvällä kaksiminuuttisella tauolle tasalukemissa 47—47.

Kolmannella neljänneksellä Kobrat karkasi jo 12 pisteen päähän (66—54), mutta KTP sinnitteli juniori Janne Lehtorannan koreilla vielä taisteluasemiin (72—67) ennen kymmenminuuttisen loppua.

Viimeinen kymppi oli kuitenkin karmea. Kobrat karkasi neljässä minuutissa 15 päähän ja rallatteli jaksolla lopulta 30 pistettä.

— Me emme pääse samalle aaltopituudelle. Kun on joukkuetekemisestä kyse, pitäisi varsinkin puolustuksessa tietää mitä joukkuekaveri tekee seuraavaksi. Se puoli on pahasti hakusessa, Kaminen murehti.

”Joiltain pelaajilta” odotetaan enemmän

Nelson heitti KTP:lle hyvällä prosentilla 19 pistettä ja Langford 17, mutta levypallotilastoissa molemmilla oli karmaiseva ykkönen. Heittäjäksi Kotkaan hankittu Matt Williams osui kymmenellä pelitilanneyrityksellään kerran, ja toinen nuori laitamies Donte Thomas jäi neljään pisteeseen.

Kaminen myönsi odottaneensa ”joiltain pelaajilta” alkukaudella enemmän. Valmentajan hienotunteisuus ei tässä tapauksessa hämää ketään.

KTP pelaa seuraavaksi tiistaina vieraskentällä Uudenkaupungin Korihaita vastaan

Kobrat—KTP-Basket 102—86 (25—26, 22—21, 25—20, 30—19)

Kobrat: Larry Anderson 24/8, Khalil Small 23/5, Michael Morsell 17/3, Robert Juvonen 11/3, Zane Waterman 11/5, Lauri Toivonen 10/4, Jussi Turja 6/2, Panu Peltokangas 0/2.

KTP: Tyrell Nelson 19/1, Kevin Langford 17/1, Michael Pounds 14/1, Antto Nikkarinen 12/3/10 syöttöä, Janne Lehtoranta 10/2, Matt Williams Jr. 7/6, Donte Thomas 4/4, Juho Lehtoranta 3/2, Markus Rautasalo 0/0, Joonas Lehtoranta 0/4.

Erotuomarit: Ville Selkee, Elias Anttonen, Lauri Jäämaa. Yleisö: 593.