Koripallolle elävä Tomi Kaminen saattaa muuttaa vielä KTP:n joukkueen koostumusta — ”En ole aina saanut kaikista pojista kaikkea mahdollista irti”

KTP-Basket kaatoi jo kolmannen kerran tällä kaudella BC Nokian. Tavoitteena runkosarjan neljäs sija ja kotietu pudotuspeleihin.

Ella Karttunen

Topias Kuukkanen ohitti BC Nokian Shawn Hopkinsin, kun joukkueet kohtasivat joulukuussa Karhuvuoressa.
Topias Kuukkanen ohitti BC Nokian Shawn Hopkinsin, kun joukkueet kohtasivat joulukuussa Karhuvuoressa.

Jo kahdettatoista kauttaan miesten Korisliigassa päävalmentajana toimiva Tomi Kaminen, 49, ei peittele tunteitaan. Kotkalaisvalmentaja eläytyy peliin joka solullaan, kuten myös Nokian palloiluhallissa.

— Tämä on elämäntapa. Hengitän koripalloa, Kaminen tunnusti tasaisen BC Nokia-ottelun jälkeen.

Keskiviikkoillan vierasottelussa KTP-Basket kaatoi jo kolmannen kerran tällä kaudella Greg Gibsonin johtaman nokialaisjoukkueen. Tällä kertaa lukemat olivat 86—77 (47— 46). Vain cupin ottelun KTP hävisi kotisalissaan kolmella pisteellä pirkanmaalaisille.

— En oikein tiedä, miksi Nokia on sopinut meidän pelityyliimme. Ryhmä on iso ja fyysinen. Tyler Flackin poissaolo helpotti peliämme. Hän rankaisi meitä pahasti Karhuvuoren cup-kohtaamisessa, Kaminen jatkoi.

Pelaajavaihdot vielä mahdollisia

Nokian ison miehen Flackin pelit on pelattu tältä kaudelta pahan polvivamman takia ja BC Nokia joutuu etsimään todennäköisesti uuden miehen hänen tilalleen.

Tuleeko Kotkan ryhmään vielä muutoksia kevään aikana?

— En haluaisi muuttaa joukkueen kokoonpanoa, mutta joskus niin on pakko tehdä. En ole aina saanut kaikista pojista kaikkea mahdollista irti. Se on minun virheeni, ruoski aina itsekriittinen Kaminen itseäänkin.

Vielä pelin avausjaksolla KTP pelasi passiivisesti. Joukkueen pelaajat tyytyivät heittämään kolmen pisteen heittoja, jotka menivät kuitenkin 50 prosentin tehoilla korirenkaan läpi.

— Tämä on ollut meidän ongelmamme koko kauden ajan ja olemme puhuneet asiasta monta kertaa.

Tärkeä Pyrintö-peli jo mielessä

Ottelun toisella jaksolla pelin luonne muuttui. BC Nokia ei päässyt enää yhtä helposti Kotkan korin alle ja siitä tuli hyppyheittojoukkue.

— Puoliaikaan mennessä Nokia oli tehnyt 22 kahden pisteen koria ja me vain kaksitoista. Kun saimme pakkipään ojennukseen, homma alkoi sujua, Kaminen kertoi.

Kotkalle kauden kolmas Nokia-voitto oli tärkeä. Vihreäpaidat tavoittelevat sarjan neljättä sijaa ja pudotuspelien kotietua lähinnä yhden ottelun enemmän pelanneen Tampereen Pyrinnön kanssa. Seuraavaksi Kotkalla on kaksi vaikeaa vieraspeliä Salon Vilpasta ja Seagullsia vastaan ennen elintärkeää Pyrintö kohtaamista 28. tammikuuta.

— Siinä pelissä on suuret panokset, eikä sitä ottelua voi hävitä, Kaminen mietti jo tulevaa.

Kuukkaselle reippaat minuutit

Jos oli KTP:n päävalmentaja yhtä hymyä, niin sitä oli myös 187-senttinen Topias Kuukkanen, joka uurasti kentällä reilut 27 minuuttia.

— Olen tosi tyytyväinen toisen puoliajan puolustuspeliin, vaikka meinasimme hölmöillä lopussa, Kuukkanen pyyhki hikeä otsaltaan.

Nokialla Kuukkasen tehtävä oli painostaa Demarcus Hollandia ja Niko Mattilaa. Uurastus palkittiin. Holland teki vain seitsemän pistettä ja Mattila jäi nollille.

— Tomppa on tosi hyvä valmentaja meille. Hän antaa pelaajien pelata omilla vahvuuksillaan, emmekä pelaa liikaa askelmerkkikorista, Kuukkanen muisti vielä kehua päävalmentajaa.

OTTELUN RATKAISU:

Hieman nihkeän ensimmäisen jakson jälkeen KTP sai puolustuksensa kuntoon. Vielä avausjaksolla BC Nokia teki 46 pistettä. Toisella 20-minuuttisella isännät pussittivat ainostaan 31 pinnaa.

KENTÄN TÄHTI:

KTP:n ikiliikkuja Topias Kuukkanen teki kahden miehen työn puolustuspäässä. Vain pari minuuttia ennen loppusummerin soimista hän hankki Niko Mattilalle viidennen virheen tilanteessa 72— 77, katkasi Nokian nopean hyökkäyksen ja pysäytti isäntien flow’n hyökkäyspäässä. Hän teki myös pari ratkaisevaa koria.

TILASTO EI VALEHTELE:

Ottelun tilastot olivat karua luettavaa kotijoukkueelle. BC Nokian kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti oli ainoastaan 24,0. Ei ihme, että joukkue on liigan heikoimpia ryhmiä bonusviivan takaa.

Pisteet/levypallot:

BC Nokia—KTP-Basket 77—86 (46—47)

BC Nokia: Stacy Davis 26/11, Shawn Hopkins 11/5, Daniel Dolenc 10/4, Ladarius Tabb 9/11, Demarcus Holland 7/2, Lassi Nikkarinen 7/3, Teemu Sulonen 7/1, Topias Mead 0/0, Antti Ahonen 0/0, Niko Mattila 0/3/6 syöttöä.

KTP: Byron Wesley 20/8/7 syöttöä, JayVaughn Pinkston 16/6, Topias Kuukkanen 14/3, Kevin Langford 14/6, Cullen Russo 8/5, Joonas Lehtoranta 5/1, Michael Pounds 5/4, Eldar Skamo 4/4, Joonas Timonen 0/1.

Erotuomarit: Miltiadis Ioannidis, Henri Hilke, Topias Antinmaa.

Yleisö: 789.