Titaaneilla karmaisevan huono sarja-avaus — ”Yhden pelin pohjalta ei pidä menettää itseluottamusta”

Kimmo Seppälä

Titaanien Marko Puhakka yritti tunkea kohti S-Kiekon maalia.

Jääkiekon Suomi-sarjan avaus meni Titaaneilta lähes täydellisesti vihkoon. Seinäjoen S-Kiekko haki sarjapisteet Titaanien kotiareenalta 5—1 (2—1, 2—0, 1—0) — ja ansaitusti.

— Kaveri pelasi niin kuin meidän oli tarkoitus: kyttäsi ja iski vastaan, Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö sanoi.

Titaanien pelistä ei eilen pelisuunnitelmaa löytänyt, vaikka miten olisi yrittänyt analysoida.

— Meidän piti pelata kiekko syvään ja kaksinkamppailujen kautta luoda maalipaikat, Sykkö kertoi suunnitelmista.

Kotijoukkue toimi päinvastoin. Pelaaminen meni yksin yrittämiseksi. Syöttöpelistä ei ollut tietoakaan. Virheitä tehtiin kaukalon kaikilla sektoreilla. Se näkyi suoraan tulostaululla.

— Seinäjoki teki neljä maalia meidän virheitä, Sykkö myönsi.

Maalivahtia ei voi syyttää

Karmeinta katsottavaa oli S-Kiekon kolmas maali. Titaanien sekakentällinen, jossa oli osia ykkös- ja kakkoskentästä, menetti kiekon keskialueella sillä seurauksella, että S-Kiekko hyökkäsi kolmen pelaajan voimin vain maalivahti Niilo Pussinen vastassaan.

— Niiloa ei voi tappiosta syyttää millään lailla. Hän pelasi hyvin, Titaanien ainoan osuman viimeistellyt Ville Myyryläinen sanoi.

Myyryläinen kuului tapansa mukaan pelaajiin, jotka yrittivät loppuun asti. Maalinsa (1—2) Myyryläinen viimeisteli maalin edestä saatuaan kiekon lahjaksi S-Kiekon puolustukselta.

Ylimielisyyttä?

Myyryläinen ei tunnistanut joukkueessa jännitystä, mutta henkinen tila ei ollut pelin alussa kohdallaan, ja pelin kuluessa se kääntyi turhautumisen puolelle.

— Pelissämme oli tänään ylimielisyyttä. Enemmän olisi pitänyt pelata päädyn kautta, eikä yrittää lähteä itse kuskaamaan kiekkoa keskelle ja iskeä päätä seinään, Myyryläinen näki.

Sykkö näki pelaajiensa otteissa sarja-avauksen jännitystä, eikä ollut yhden pelin jälkeen huolissaan.

— Positiivista oli se, että mekin saimme paljon maalipaikkoja. Yhden pelin pohjalta ei pidä menettää itseluottamusta.

Sunnuntaina nöyremmin

Positiivista oli ainakin se, että huonommin joukkue tuskin pelaa jatkossa. Pään olisi noustava pystyyn nopeasti, sillä sunnuntaina Titaanit kohtaa Nokialla Pyryn, joka on ennakkoon astetta kovempi ryhmä.

— Nyt syödään ja nukutaan. Nokialle on lähdettävä pelaamaan nöyremmin, Myyryläinen tähdensi.

Sen tappion ärsyttämä Titaanit varmasti tekeekin. Joukkuepelaamisessa on eilisen perusteella valtavasti parannettavaa. Se onnistuu yleensä perusasioiden kautta.

— Suoraviivaisuutta ja yksinkertaisempaa peliä, Sykkö linjasi.

Kokonaisuutena eilinen ottelu ei jääkiekon hienouksia tarjonnut S-Kiekon järkevämpää otetta lukuun ottamatta. Mailasota kaukalossa muistutti ajoittain enemmän miekkailua kuin kansallisen tason jääkiekkoa.