HAS:n Aleksi Leppä ampui selvästi yli EM-valintarajan – Kolmatta karsintaa tuskin käydään, myös itse EM-kisojen kohtalo auki

Marko Leppä

Aleksi Leppä arkistokuvassa.
Aleksi Leppä arkistokuvassa.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä oli ilmakiväärin EM-näyttökilpailuviikonloppuna päivän paras ampuja myös sunnuntaina. Leppä voitti toisen katsastuskilpailun tuloksella 627,5.

Lauantaina tulos oli vielä parempi, ja Lepän keskiarvo kahden näytön jälkeen on 627,75. Ampumaurheiluliiton valintaraja 624 jää siis selvästi taakse.

Kolmas näyttökilpailu on suunniteltu ensi viikonlopuksi Espooseen, mutta Lepän valmentajan Marko Lepän mukaan kisaa tuskin ammutaan.

Vielä lauantaina Leppä myönsi jännittäneensä, koska kovia kilpailuita on viime aikoina ammuttu varsin vähän.

– Tänään oli vähän helpompi ampua, ja pääsin normaaliin kisarytmiin. Oikea jalkani ei ollut aivan rentona, mikä vaikeutti tähtäämistä, mutta sain kaikki laukaukset kymppiin, Aleksi Leppä kommentoi kisaansa.

Sunnuntaina toiseksi ampui Sebastian Långström (626,9), jonka keskiarvo viikonlopulta on aivan valintarajan tuntumassa (623,95).

HAS:n Juha Rutonen oli lauantain tapaan seitsemäs. Hän ampui tuloksen 610,9.

EM-kilpailuita on suunniteltu Lohjalle helmi–maaliskuun vaihteeseen. Kisojen kohtalo saattaa selvitä alkavalla viikolla.