Jallu Rantanen ei valmenna KTP:tä ensi kaudella — ”Nämä ovat kokonaisvaltaisia ratkaisuja”

FC KTP:n puheenjohtajan Jarkko Pippolan mukaan uuden valmentajan löytämisessä oikea henkilö on tärkeämpi kuin jokin tietty aikaraja.

Jukka Lehtoranta

Jari "Jallu" Rantanen KTP:n harjoituksissa 14. lokakuuta.
Jari "Jallu" Rantanen KTP:n harjoituksissa 14. lokakuuta.

Jari Rantasen valmennuspesti Kakkosen KTP:ssä jää yhteen kauteen.

Rantasen valmentajasopimuksessa oli optio myös kaudesta 2018, mutta sitä ei käytetä. KTP etsii uutta päävalmentajaa.

— Prosessi on käynnissä, ja eri vaihtoehtoja tutkitaan. Haemme hyvää, meille hyvin sopivaa valmentajaa, FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola kertoi keskiviikkona Kymen Sanomille.

Pippola ei halunnut kovin tarkasti pureutua syihin, jotka johtivat siihen, ettei Rantasen sopimusta jatketa.

— Mitään yksittäistä syytä ei ole. Meillä ei ole negatiivista sanottavaa (Rantasesta), eikä syytä syytellä ketään. Kuten olen sanonut, niin yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään. Nämä ovat kokonaisvaltaisia ratkaisuja, Pippola sanoi.

Uuden päävalmentajan palkkaamiseen ei olla lyöty takarajaa.

— Ajankohtaa tärkeämpää on henkilön sopivuus. Meillä ei ole paniikkia asian suhteen, mutta ei myöskään haluja viivytellä.

Kaksi pelaajasopimusta

KTP:llä on tällä hetkellä sopimus kahden pelaajan, Anton Eerolan ja Onur Celikin kanssa. Pelaajaneuvotteluja käydään päävalmentajan etsinnän rinnalla, mutta valmennus on prioriteetti numero yksi.

Päättyneellä kaudella KTP ylsi nousukarsintoihin, mutta oli niissä selvästi heikompi kuin Ykkösen paikan vienyt AC Kajaani.

KTP on kuitenkin karsinnoissa rannalle jääneistä joukkueista FC Viikinkejä parempi lohkopeleissä saavutettujen pisteiden perusteella. Näin ollen KTP on ensimmäisenä jonossa, jos Ykköstä pitää täydentää uusilla joukkueilla, eli jos jokin joukkue luopuu liigasta tai Ykkösestä esimerkiksi talousvaikeuksien vuoksi tai ei saa sarjalisenssiä.

Täydennysjonon keulapaikoilla oleminen on KTP:lle viime kausilta tuttua. Pippolan mukaan se ei vaikuta seuran tämänhetkiseen toimintaan.

— Haluamme menestyä Kakkosessa, ja silloin tarvitsemme Ykkösen tason joukkueen. Siihen liittyy kaikki oma tekeminen: taustat, valmennus, pelaajat.

Talous kestäisi Ykkösen

Pippolan mukaan päätöstä mahdollisen kabinettinousun vastaanottamisesta ei olla vielä käsitelty seurassa.

— Emme tee päätöksiä etukäteen. Jos sellainen tilanne tulee eteen, käsittelemme asiaa ja teemme päätöksen nopeasti.

Hän kuitenkin lisää, että seura pystyisi taloustilanteensa puolesta lähtemään myös Ykköseen.