Pulkkanen kuukauden talvitauolle – työt Saudi-Arabiassa jäivät kahteen päivään

EPA-EFE/MARTIN DOKOUPIL

Tapio Pulkkanen jää muutaman viikon kilpailutauolle.

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen työt Euroopan-kiertueen kilpailussa Saudi-Arabiassa jäävät kahden päivän mittaiseksi. Pulkkanen pelasi tänään Saudi International -kisan toisen kierroksen 74 lyönnillä (neljä yli parin), sai yhteistuloksen 145 (+5) ja jää kauas cut-rajasta.

Pulkkanen olisi tarvinnut tänään vähintään yksi tai kaksi alle parin -tuloksen. Tehtävä kävi kuitenkin hyvin haastavaksi jo kahdella ensimmäisellä reiällä.

Ykköselle Pulkkanen teki bogin ja kakkoselle tuplabogin, kun pallo osui lähestymislyönnissä lipputankoon ja pomppasi siitä veteen.

– Vaikea startti tänään, Pulkkanen sanoi.

Hän oli molempina päivinä vähän hukassa uuden Royal Greens -kentän hitailla viheriöillä. Monen muun pelaajan tavoin.

– En oikein saanut paikkoja käytettyä. Lyöminen, varsinkin rautalyönnit tuntuivat jopa paremmalta kuin viime viikolla Dubaissa, Pulkkanen sanoi.

Hän aloittaa nyt lähes kuukauden mittaisen kilpailutauon ja palaa kiertueelle vasta helmikuun viimeisenä päivänä Omanissa.

Vain Korhonen jatkaa

Suomalaisista myös Kalle Samooja (+7) ja Kim Koivu (+5) karsiutuivat. Viikonlopun peleihin jatkaa vain Mikko Korhonen tuloksella –3 (68+69).

Korhonen jakaa 26. sijaa. Sijoitus tulee jonkin verran muuttumaan, sillä iso osa kilpailijoista vasta aloittelee toista kierrostaan.

Kisan kärkeen on noussut USA:n Dustin Johnson. Maailmanlistan kolmonen pelasi hurjan 61 lyönnin kierroksen ja on kisan puolivälissä tuloksessa 11 alle parin.