Peli-Karhut voiton päässä välieristä — jännitysnäytelmä Espoossa päättyi kuuden pisteen voittoon

Kai Kilappa

PeKan Brittany Starling yritti korintekoa Hongan Alexyz Vaioletaman estellessä.

Naisten korisliigan mestaruutta puolustava Peli-Karhut on enää yhden voiton päässä tämänvuotisen sarjan välieräpaikasta. PeKa otti tänään Espoossa puolivälierien toisessa ottelussa 79—73 (33—30) -voiton Tapiolan Hongasta, johtaa ottelusarjaa voitoin 2—0 ja voi lunastaa paikan neljän parhaan joukossa jo ensi maanantaina Kotkassa.

Ottelu oli tiukempi kuin kuuden pisteen lopullisesta erosta voisi päätellä. Honka sinnitteli pisteen päässä useaan otteeseen päätösjaksolla, ja antautui lopullisesti vasta ihan viimeisillä sekunneilla.

Voittajien sankariksi nousi Linda Lehtoranta. Hän pelasi vahvimman hyökkäyspelinsä aikoihin ja heitti viimeisellä neljänneksellä 10 pistettä.

Niille oli tarvetta, kun Honka pysyi koko ajan tuntumassa ja uhkasi mennä ohi.

Vahva alku — ja loppu

PeKa aloitti erittäin vahvasti ja vei ensimmäisen neljänneksen 22—11. Vieraat puolustivat Hongan vaarallisimman heittäjän Roosa Lehtorannan alussa niin pimentoon, että hän pääsi heittämään ensimmäisen kerran vasta toisen neljänneksen alussa.

Honkaa piti pelissä mukana amerikkalaisvahvistus Sidney Cook, joka teki ennen taukoa jo 17 pistettä. Honka kiri puoliaikaan mennessä kolmen pisteen päähän 30—34.

Kolmas kymmenminuuttinen mentiin tasaisesti, ja neljännen alussa peli oli 52—53.

Sen jälkeen Hongalle tuli musta hetki. Kotijoukkue hukkasi kolme hyökkäystä peräkkäin pallon menetyksiin ja PeKa rankaisi tylysti. Brittany Starling nosti kaksi pistettä ja Linda Lehtoranta latasi kaksi kolmosta pohjaan: 52—60.

Kolmesti Honka nousi vielä pisteen päähän, mutta ei kertaakaan tasoihin asti. Puoli minuuttia ennen loppua tilanteessa 70—73 Cook nosti lay-upin ohi ja Honka joutui turvautumaan "riko-ja-toivo-parasta"-ratkaisuihin.

Se ei toiminut: Linda Lehtoranta ja Brooke McCarty heittivät vapariviivalta lopullisen niitin.

Lehtoranta heitti kaikkiaan 21 pistettä —parhaansa sitten tammikuisen Catz-ottelun. Starlingin saalis oli vaikuttava 21/15 ja McCartyn 14/2/9 syöttöä. Laura Lehtoranta heitti 10 ja Daniela Wallen 9 pistettä.

Hongan Cook päätyi loppujen lopuksi 31 pisteeseen ja 17 levypalloon. Hänen heittoprosenttinsa oli 65, joten paljon enempää ei yksi pelaaja voi joukkueensa hyväksi tehdä.

Ponteva ja Catz myös jo yhden voiton päässä

Päivän muissa otteluissa runkosarjan ykkönen Hyvinkään Ponteva voitti vieraissa HBA:n 72—53 ja Catz kotonaan EBT:n 62—49. Molemmat ottelusarjat ovat numeroissa 2—0.

Kouvottaret kukisti vieraissa Forssan Alun 86—72 ja tasoitti voitot 1—1:een.