Seiväshypyn SM-mitalisti Jemina Turkia haluaa taklaajien maaliksi Kotka Eaglesiin — ”Jenkkifutis on ollut vielä kivempaa kuin odotin”

Eaglesin joukkueet hakevat tulevaksi kaudeksi uusia pelaajia. Erityisesti naisten joukkue kaipaa lisävoimia.

Antti Kaarto

Jemina Turkia odotti hieman jännittyneenä, kun Karoliina Tapani valmistautui kaatamaan hänet.
Jemina Turkia odotti hieman jännittyneenä, kun Karoliina Tapani valmistautui kaatamaan hänet.

Jemina Turkiaa neuvotaan pitämään käsivarret ristissä rintakehän päällä. Kohta hänet kaadetaan.

Turkiaa näyttää jännittävän, mutta hän selviää kaadosta kunnialla ja purskahtaa nauruun.

— Tämä on ollut todella kivaa, vielä kivempaa kuin odotin, Turkia kertoo Eaglesin naisten edustusjoukkueen harjoitusten jälkeen.

Jokaisella pelipaikalla jotain hauskaa

Turkia oli viime torstaina jenkkifutistreeneissä vasta toista kertaa elämässään. Eaglesin naiset järjestävät kolme kokeiluiltaa, jolloin kuka vain saa tulla oppimaan lajin saloja. Viime torstain ilta oli toinen kokeilukerta, kolmas ja viimeinen pidetään huomenna tiistaina.

— Kontaktilajit, jossa tarvitaan räjähtävyyttä, ovat aina kiehtoneet minua. Olen päässyt kokeilemaan kaikkia pelipaikkoja, ja jokaisessa on ollut jotain hauskaa, Turkia kertoo.

— Pidän siitä, että lajissa tehdään paljon eri asioita eikä vain yhtä ja samaa.

Muitakin kiinnostuneita riitti. Torstain harjoituksissa oli kymmenkunta kokeilijaa.

Uusi päälaji taitaa olla jenkkifutis

Turkia, 22, on entinen seiväshyppääjä, joka ehti voittaa 16-vuotiaiden SM-hopeaa ja 17-vuotiaiden SM-hallihopeaa ennen kuin lopetti lajin kauden 2014 jälkeen.

Pari vuotta sitten laji-ikävä vei hänet takaisin harjoituksiin, mutta vain harrastusmielessä.

— Tuskin aion kisata. Nyt minulla ei ole mitään päälajia, ja olisi hauska tehdä jotain muuta kuin itsekseen liikkua. Hyvin todennäköisesti pelaan kesällä Eaglesissa. Täytyy nyt vielä viimeisen kokeilukerran jälkeen jutella muiden pelaajien ja valmentajien kanssa, mutta luulen että tästä kehittyy hyvä juttu, Turkia sanoo.

— Siitä on todella kauan, kun viimeksi harrastin joukkuelajia. Tykkään siitä, että treeneissä on muitakin, tykkäsin jo seiväshyppyaikoina.

Emilia Etholen koukuttui heti

Uudet kokeilijat ovat Eaglesin naisille tärkeä voimavara, sillä laji ja joukkue ovat Kotkassa tuore ilmestys. Emilia Etholen lähti mukaan viime vuonna kokeilutreenien kautta ja pelasi hyvän kauden.

— Laji koukutti vahvasti mukaan. On hienoa, että jokaisissa treeneissä oppii jotain uutta. Yllätyin myös lajin taktisesta puolesta, Etholen kertoo.

Hänen mukaansa optimaalinen määrä pelaajia olisi noin 30. Viime vuonna naisten joukkueessa oli 22 pelaajaa.

— Se oli aika niukasti. Tämä on kuitenkin harrastus. On vuorotyötä ja muutakin elämää kuin jefu, eikä loukkaantumisiltakaan aina välty. Pelaajamäärä saattaa joihinkin peleihin mennä todella kapeaksi, eivätkä pelaajat pääse tarpeeksi vaihtoon. Pärjättiin kuitenkin hyvin pienemmälläkin pelaajamäärällä, Etholen kertoo.

Eagles selvisi viime vuonna 1. divisioonan välieriin.

Toiveena keskushyökkääjän kolinatontti

Etholenin mukaan jenkkifutiksessa täytyy pitää kontaktista.

— Kolhua ja osumaa tulee suhteellisen paljon.

Turkia vaikuttaa juuri sopivalta tyypiltä.

— Emilia houkutteli minut mukaan ja hän sanoi, että voisin ehkä olla keskushyökkääjä. Sitä vähän toivonkin, Turkia sanoo.

Keskushyökkääjä kantaa palloa juoksupeleissä ja on puolustukselle liikkuva maali numero yksi, joka yritetään niitata.

— Juuri sinne minä haluaisin, Turkia naurahtaa.

Eaglesin naisten kokeilutreenit järjestetään tiistaina 8.10. kello 19 Ruonalan hallissa. Eaglesin miesten kokeilutreenit pidetään samassa paikassa torstaina 10.10. kello 19.30.

Uusimmat uutiset