Kymin Palloilijat pystyi voittoon luokattoman huonolla Metsolan kentällä — Kultsu taitaa kuitenkin klaarata nousun Kakkoseen

Kymin Palloilijat pystyi voittoon luokattoman huonolla Metsolan kentällä — Kultsu taitaa kuitenkin klaarata nousun Kakkoseen

Kymin Palloilijat pelasi jalkapallon Kolmosessa 14. peräkkäisen tappiottoman ottelunsa, kun se voitti Metsolan kentällä Savonlinnan Työväen Palloseuran 2—0 (0—0).

Savonlinna ei tehnyt puhdetta ihan helpoksi.

— Avausjaksolla peliämme leimasi kiire ja hätiköinti. Toiselle jaksolle rauhoitimme peliä selkeästi. Maltoimme pitää palloa ja liikuttaa sitä nopeasti. Tiloja aukesi, ja pääsimme laitojen kautta murtautumaan eteenpäin, päävalmentaja Esa Udd kertoi.

Molemmat maalit tulivat oikean laidan kautta. 49. minuutilla pallo lähetettiin puolustuksesta Nico Pietiläiselle, joka käänsi toisella kosketuksellaan pallon keskelle. Antti Riihimäki pääsi yksin läpi ja sijoitti pallon siististi alakulmaan.

71. minuutilla tilanne muuttui 2—0:aan. Juho Raivela eteni laitaa ja lähetti pallon keskelle. Seurasi flipperiä, jonka aikana pallo kävi jo STPS:n maalin tolpassakin. Lopulta sen pamautti sisään Reko Marttila.

Karhulan keskuskentän remontin vuoksi ottelu pelattiin Metsolassa, eikä kentän kunto huvittanut Uddia.

— Se on luokaton, todella epätasainen. Vuosi vuoden jälkeen sama juttu, sille ei tehdä mitään. Ennen peliä täytimme yhden kentässä olleen isomman reiän.

KyPa on sarjassa toisena viisi pistettä nousupaikalla olevan Kultsun perässä. Jäljellä on enää kolme sarjakierrosta.

— Kultsun nousu on väistämätön. Muutamat tasapelit ja niin sanotut helpot pelit eivät meiltä menneet tuubiin, ja se harmittaa, mutta se on jalkapalloa. Hieno kausi tämä on joka tapauksessa ollut, ja olen alusta asti uskonut joukkueen potentiaaliin. Ja onhan tässä vielä taistelu Karhulan herruudesta, Udd sanoi.

Ottelun vähemmän pelannut Peli-Karhut on KyPan takana neljän pisteen päässä.

Luetuimmat