Röyhkeä pubijengi MuSa oli ihan erilainen kuin videoilla — ”Tärkeintä on, että teet sen maalin”

Ainoan maalin tehnyt Aleksi Pahkasalo ei tällä kertaa päässyt ampumaan vapaapotkuja, sillä itseluottamus ratkaisee vetäjän.

Ella Karttunen

MuSan Samuli Virtanen (keskellä) ja KTP:n Paavo Voutilainen kamppailivat pallosta.
MuSan Samuli Virtanen (keskellä) ja KTP:n Paavo Voutilainen kamppailivat pallosta.

Argo Arbeiter kuvaili porilaista Musan Salamaa ennen maanantain ottelua kovaksi tappelijaksi. KTP-valmentajan ennakointi osoittautui täydelliseksi, ja KTP joutuikin tekemään täyden päivätyön 1—0 (0—0) -kotivoiton eteen.

— Tiesimme, että MuSa on kova joukkue ja vahva yksi vastaan yksi -tilanteissa. Meillä ei ole sellaisia pelaajia niin paljon, Arbeiter sanoi.

— Mutta tiesimme, että teemme yhden maalin.

MuSa erilainen kuin videoilla

Sarjanousija MuSalle povattiin ennen kautta pikaista paluuta takaisin sarjaporrasta alemmas, mutta joukkue on pelannut lähes sensaatiomaisen kauden. Ennen maanantain ottelua se haastoi vielä tosissaan KTP:tä ja Pietarsaaren Jaroa sarjan kolmospaikasta.

— Kaikki veikkasivat meitä putoamaan. Kävi viimeisissä otteluissa miten tahansa, niin me olemme voittajia. Ihan fantastinen kausi, MuSa-valmentaja Ville Ulanen fiilisteli.

MuSa otti Arto Tolsa -areenalla käyttöön pubijengitaktiikan. Isot topparit, romuluinen yksinäinen kärki, prässi korkeintaan puolessa kentässä ja teräviä vastahyökkäyksiä.

Siihen kun lisättiin vielä armoton tilannekovuus ja äärimmäisilleen viety ajanpeluu, niin KTP oli vaikeuksissa.

— Katsoimme MuSan viime pelejä videolta, ja täytyy sanoa, että tämä oli aivan eri joukkue, Arbeiter ihmetteli.

— Se oli tarkoituskin, MuSan Ulanen kuittasi takaisin.

”Se laukoo, kellä on eniten itseluottamusta”

Esimerkiksi KTP:n maalipotkuissa MuSa otti kuitenkin ylhäältä ja pakotti Jiri Kosken avaamaan pitkillä palloilla isojen toppareidensa päihin.

Taktiikka toimi erinomaisesti, mutta reilun tunnin kohdalla se herpaantui. Aloitukseen nostettu 16-vuotias Taaniel Usta paini erinomaisesti fyysistä MuSa-topparia Jussi Välilää vastaan ja oli livahtaa läpiajoon.

Välilä joutui kaatamaan puoliksi irti päässeen Ustan rangaistusalueen rajalla ja päätuomari Oliver Reitala nosti hieman yllättävän punaisen kortin.

— En kommentoi, tilannetta vahvasti protestoinut Ulanen suostui sanomaan pelin jälkeen.

Juuso Laitinen rohmusi pallon ja ampui vapaapotkun niukasti maalin katolle.

Toinen KTP:n ensimmäisen puoliajan maalipaikoista tuli niin ikään vapaapotkusta, jonka tykitti yli vuorostaan Saku Leppänen.

Kovavireinen potkuspesialisti Aleksi Pahkasalo näytti olleen harmissaan joukkuekavereidensa etuilusta.

— Valmentaja on nimennyt neljä—viisi pelaajaa, jotka ampuvat vapaapotkut. Me pelaajat päätämme tilanteen mukaan, kuka vetää. Se, kenellä on eniten itseluottamusta, laukoo, Laitinen perusteli.

Pelkkien voittojen syyskuu

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen KTP hallitsi täysin toista puolikasta. Peli meni kuitenkin alakerran siirtelyksi ja ensimmäiset kunnon maalipaikat nähtiin vasta viimeisellä kymmenminuuttisella.

Flunssaa koko viikon potenut Tuukka Kurki tuli vasta vaihdosta kentälle, mutta oli ratkaista ottelun läpiajollaan. MuSa-vahti Tomi Mikkelsson esitti huipputorjunnan, mutta Pahkasalon viimeistelylle hänkään ei voinut enää mitään.

— Tuukka toi piristystä peliin, kuten muutkin vaihtomiehet (Niklas Leinonen ja Miika Kolsi). Välillä on vaikeaa, mutta tärkeintä on, että teet sen maalin, Arbeiter tiivisti.

KTP voitti syyskuun kaikki viisi otteluaan ja kipusi Jaron ohi sarjakolmoseksi. KTP pelaa seuraavaksi ensi maanantaina, kun turkulainen TPS saapuu Kotkaan.
Kausi päättyy sunnuntaina 20. lokakuuta tamperelaisen TPV:n vieraana.

OTTELUN MAALI:

87 min 1—0: Antti Mäkijärvi käynnistää nopean vastahyökkäyksen pelaamalla vasempaan laitaan Matias Lindforsille. Laiturin tarkka toimitus tavoittaa pilkun tuntumilta Aleksi Pahkasalon, joka niittaa pallon varmasti reppuun.

OTTELUN RATKAISU:

Kulminaatiopiste nähtiin ottelun 32. minuutilla, kun MuSa-toppari Jussi Välilä sai punaisen kortin. Vierasjoukkue taisteli urheasti loppuun asti, mutta viimeisen kymmenminuuttisen KTP-rynnäkköä se ei enää kestänyt.

KENTÄN TÄHTI:

Aleksi Pahkasalo ei ollut parhaimmillaan, mutta onnistui siinä ainoassa mikä merkitsee — maalinteossa. Pahkasalo on hirmuvireessä, sillä maali oli hyökkääjälle jo kuudes kolmeen viimeiseen otteluun.