Juha Toikka realistisena: ”Yhdellä juoksulla ei pelejä voiteta”

Yli 2 000 katsojaa todisti HP:n hyvää taistelua pesisjätti Sotkamon Jymyä vastaan. Jaksovoittoa tyrkytettiin, mutta kotiuttajia ei isäntien riveistä löytynyt.

Jukka Lehtoranta

HP:n lukkari Matias Hangasmaa ja Sotkamon Saku Hakkarainen säntäsivät molemmat pallon perään.
HP:n lukkari Matias Hangasmaa ja Sotkamon Saku Hakkarainen säntäsivät molemmat pallon perään.

Aurinkoiselle Vallikentälle saapuneet 2 082 katsojaa virittivät Haminan Palloilijat keskiviikkona hyvään ulkopelivireeseen. Avausjakson voitto oli lähellä, mutta Superpesiksen kestomenestyjä Sotkamon Jymy korjasi lopulta täydet pisteet numeroin 2—0 (1—0, 5—1).

Kotijoukkue ei avausjaksolla kuvia kumarrellut ja teki tyhjäksi sotkamolaisten tilanteet kerta toisensa jälkeen. HP rakenteli itse kuusi kolmostilannetta, mutta juoksusarake jäi näyttämään nollaa.

Pattijoen räpellyksen jälkeen tämä kyllä nosti itseluottamusta. — Petri Pulliainen

— Saimme heti palottoman ajolähdön, mutta ei miestä kotiin. Harmittaa, että emme saaneet päätä auki, mutta ei siellä ilmaiseksi mitään saanut, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen harmitteli.

Räpylä piti, kunnes Imatra-kausiltaan tuttu vastustaja Lauri Rönkkö sai pudotettua yhden lyönneistään HP:n Pasi Rajalan eteen. Hyvin pelanneen kolmoskopparin syöksy jäi hieman vajaaksi ja Sotkamon parhaana palkittu Niilo Piiponniemi viiletti kotiin.

— Ulkopeli oli ihan hyvää, mutta yhdellä juoksulla ei yleensä pelejä voiteta, HP:n palkinnon pokannut Juha Toikka muistutti.

Sotkamon sisäpeli ei vielä kuki

Momentum jäi ensimmäisellä jaksolla käyttämättä ja jälkimmäisellä alkoi pallo poltella räpylässäkin. Sotkamon tilanteiden rakentelu alkoi toimia ja miestä juoksi kotiin jokaisessa vuorossa.

— Meidän ulkopeliin luotan täysin, sillä se on toiminut jo hallipeleistä lähtien. Sisäpeli sen sijaan ei ole puhjennut vielä kukkaan, mutta toisella jaksolla saimme sitä vähän pyörimään, Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen tiivisti.

Viimeisessä vuoroparissa kotijoukkue vihdoin onnistui Janne Leppälän kierteisellä kakkosrajanäpyllä. Lauri Kaartokallio ehti komeasti kotiin, mutta Sotkamo oli viidellä juoksullaan jo tavoittamattomissa.

Paljon parempaa Pattijoen räpellyksen jälkeen

Sunnuntaina Pattijoen Urheilijoiden kylvettämä HP teki kuitenkin kotikentällään selkeän ryhtiliikkeen.

— Pattijoen räpellyksen jälkeen tämä kyllä nosti itseluottamusta, Pulliainen sanoi.

— Ei se viimeinen pesukone ollut, missä tulemme tällä kaudella olemaan. Tässä sarjassa on niin rutinoituneita joukkueita, Toikka puolestaan myönsi.

Kokemattomuutensa ja harjoituskauden loukkaantumisen takia lukkari Matias Hangasmaan ympärillä on pyörinyt kysymysmerkkejä. Toistaiseksi mies on kuitenkin osoittanut epäilykset turhiksi.

— Kaveri on kunnossa ja pelaa omilla vahvuuksillaan. Tolppa pysyy hyvin lautasella nollatilanteissa ja hän pelaa muutenkin kuten lukkarin kuuluu pelata, Pulliainen kehui.

Pelin jälkeen huomion varasti kuitenkin Hangasmaan kollega Toni Kohonen. Sotkamon lukkarilegendalla meinasi tulla kiire bussiin.

— Kyllähän se tällaista on vähän kaikkialla, Kohonen hymyili jaellessaan nimmareita pelin ollessa ohi jo aikoja sitten.

— Mutta mukava oli pelata kunnon alustalla eilisen erittäin pehmeän Telia (5G) Areenan jälkeen.

Sotkamo pelasi edellisenä päivänä Hyvinkään Tahkoa vastaan Helsingissä HJK:n kotiareenalla. HP kohtaa puolestaan Tahkon jo perjantaina Vallikentällä.

HP—Sotkamo 0—2 (0—1, 1—5)

HP:          0 0 0 0 = 0   0 0 0 1 = 1  0
Sotkamo: 0 1 0 0 = 1   1 1 2 1 = 5  2

HP: Janne Leppälä 1/0, Lauri Kaartokallio 0/1. Palkitut: I Juha Toikka, II Lauri Kaartokallio.

Sotkamo: Jere Vikström 0/1, Niilo Piiponniemi 0/2, Antti Korhonen 1/1, Saku Hakkarainen 2/1, Roope Korhonen 1/0, Lauri Rönkkö 2/0, Antti Hartikainen 0/1. Palkitut: I Niilo Piiponniemi, II Lauri Rönkkö.

Tuomarit: Kati Rantala ja Sami Ritola. Yleisöä: 2 082.