Vakuuttava PeKa voitti, mutta loukkaantumishuolet kasvavat

Linda Lehtoranta loukkasi olkapäänsä ToPo-ottelun loppuhetkillä.

Antti Kaarto

Laura Lehtoranta linkosi kolmosensa hurjalla prosentilla: seitsemästä kuusi sisään.
Laura Lehtoranta linkosi kolmosensa hurjalla prosentilla: seitsemästä kuusi sisään.

Vaikka ToPo esiintyikin Munkkiniemen yhteiskoulussa pirteästi ja ennakkoluulottomasti varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, vei PeKa laajan materiaalinsa ja erinomaisen hyökkäyspelinsä turvin naisten korisliigaottelun nimiinsä lukemin 93—77 (49—43).

PeKan valmentaja Roope Mäkelä piti vierasvoittoa arvossa, vaikka se tulikin sarjajumbosta odotetusti.

Tällä materiaalilla meidän pitääkin pärjätä. — Laura Lehtoranta

— Sarja on tasaisempi kuin moneen moneen vuoteen, ja pelit menevät ristiin. Tämä oli meille tosi vaikea peli, kun ToPon heittopeli oli ensimmäisellä puoliskolla uomissaan. Jokaiseen vierasvoittoon pitää olla tyytyväinen.

Jos PeKan puolustus ei avauspuoliskolla ollutkaan parasta mahdollista, niin hyökkäys toimi. Mäkelä summasikin helposti pelin osa-alueet.

— Hyökkäyspelimme sujui tosi hyvin. Vedimme edelleen ilman Daisha Simmonsia, ja taas löytyi ratkaisijoita. Meillä on paljon hyviä heittäjiä. Laura Lehtoranta pelasi loistavan pelin ja Ellen Järvinen tuli vaihdosta hienosti, Mäkelä sanoi.

— Vapariviivalle emme jostain syystä tänään päässeet, vaikka haastoimme ja pyrimme korille. Kun ToPon Laura Saarinen oli poissa, senttereillemme ei oikein löytynyt sopivia vastapareja. Viime aikoina emme ole hakeneet hyökkäyslevypalloja, mutta tänään niitä kertyi 13, ja veimmekin levyrit.

Laura Lehtorannan käsi kävi kuumana...

Laura Lehtorannan (18/8) heittokäsi oli kuumana, sillä hän upotti kuusi seitsemästä kolmosestaan. Kahdeksan kolmosen uraennätyksestä on jo reilut 11 vuotta, edellisestä kuuden kolmosen pelistä vajaat kaksi. Lehtoranta otti erinomaisen esityksensä rauhallisesti.

— On tullut pelailtua. Pallo liikkui tänään hyvin. Kun ToPo koetti sumputtaa korinalustaa, saimme syöttöjä ulos ja tuli hyvin heittopaikkoja. Varmasti monella joukkueella on vaikeaa meitä vastaan, kun isotkin pelaajamme heittävät. Tällä materiaalilla meidän pitääkin pärjätä. Heitot putosivat hyvin, puolustuksessa voisi aina petrata. Ekalla puoliskolla olimme vähän laiskoja, 43 pistettä vastustajalle on paljon.

... mutta pikkusiskon loukkaantuminen veti vakavaksi

PeKan paras oli Brooke McCarty (25/6/8 syöttöä), ja hyvässä vedossa oli jälleen myös Brittany Starling, joka tehtaili tupla-tuplan (25/10). Järvinen puolestaan (8/5) sivusi piste-ennätystään.

ToPon parhaat olivat ex-pekalainen Ashli Payne (26/10) ja vain 23 minuutissa 16 pistettä heittänyt Mirka Kilpijärvi. Valmentaja Kari-Pekka Klinga harmitteli joukkueensa puolustusta.

— Epäonnistuimme puolustuksessa aika pahasti tänään. Ehkä tämä on sarjan kakkosen ja kymmenennen joukkueen ero. Taistelimme hyvin ja teimme 77 pistettä, se on meille aika hyvin. Olin tiistaina katsomassa EBT—PeKa-peliä ja vähän pelkäsinkin, että PeKan heitto alkaisi pudota.

PeKa saa Daisha Simmonsin kentille viikon tai kahden kuluessa. PeKan kannalta ottelun ikävin osa oli Linda Lehtorannan loukkaantuminen. Hän törmäsi päätösminuutilla voimakkaasti ToPon Ladondra Johnsoniin ja putosi lattiaan jo ennestään ilmeisen kipeän oikean olkapäänsä päälle. Jääpussihoitoa jatkettiin pitkään ottelun jälkeen, ja maajoukkuepelaajan ilme oli hyvin tuskainen.

Vamman vakavuus selviää myöhemmin.