Simsin menettäneen PeKan Roope Mäkelä jakoi kiitosta joukkueelle — ”Ehdottomasti kauden kovin voitto”

”Mullings jyräsi meidät totaalisesti”, murehti Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen.

Jussi Lopperi

Matilda Mässeli esti Kouvottarien Brittany Carterin menon. Vasemmalla PeKan Daisha Simmons.
Matilda Mässeli esti Kouvottarien Brittany Carterin menon. Vasemmalla PeKan Daisha Simmons.

Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä kiitti joukkuettaan suuresta sydämestä 81—70-vierasvoiton jälkeen.

Kouvottaret kaatui, kun PeKa toipui alkushokistaan. Sen aiheutti tehopelaaja Akilah Simsin loukkaantuminen jo 32 sekunnin pelin jälkeen.

— Sims pois ja viikolla vietiin Awak Kuier pois. Pieneen rotaatioon joutuneella joukkueella oli tässä tilanteessa tosi iso sydän. Tämä oli ehdottomasti meille kauden kovin voitto, Mäkelä hehkutti lähtiessään joukkueensa pikkujouluihin.

Kuier on siirtymässä helsinkiläiseen HBA:han kesken kauden.

"Muiden piti ottaa vastuuta"

PeKan Anissa Pounds (30/4) toipui joukkuekaverinsa dramaattisesta loukkaantumisesta ja tälläsi liigauransa piste-ennätyksen.

Pounds pussitti kuusi kolmosta 54 prosentin tarkkuudella. Neljässä edellisessä ottelussa hän oli tehnyt yhteensä 32 pistettä.

— Muun joukkueen piti nousta ja ottaa vastuuta. Minulla oli ollut huonompia heittopelejä alla, mutta kyllä se heitto sieltä aina tulee, viidettä täysipainoista kauttaan PeKassa liigaa pelaava Pounds sanoi.

Daisha Simmons (17/13/5) ja Megan Mullings (17/18) rohmusivat kahdestaan lähes yhtä monta levypalloa kuin koko Kouvottarien joukkue.

— Mullings jyräsi meidät totaalisesti, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen sanoi.

Kouvottarilla hitautta ja itsekkyyttä

Kouvottarille kotitappio on kolmas jonoon. Hartonen pyöritteli päätään toisaalta harmistuneena ja toisaalta ihmeissään.

— Keskiviikon Vimpeli-vierasvoiton jälkeen meni kaksi päivää harjoituksissa tosi hyvin. Mutta ne asiat eivät vain siirry harjoituksista peliin. Joukkueemme ei ole luotu hitaaseen koripalloon, mutta pelimme menee ihan kävelyksi. Kun ei intensiteettiä löydy, niin sitä ei löydy, Hartonen noitui.

— Erityisen hämmästynyt olen siitä, ettei juosta puolustamaan. Osa pelaa aika itsekkäästi, ja muutamien pelaajien pinna kiristyi, kun tuomarin pilli ei soinut korin alla. Emme me tuomareiden takia hävinneet. Me hävisimme siksi, ettemme pärjänneet, Hartonen lisäsi.

Ottelu kulki Kouvottarien johtoasemassa 26 minuuttia. Suurimmillaan kymmenen pisteen kaulan nykäissyt kouvolalaisjoukkue tuskastui niin ohiheittoihinsa kuin Markku Karppisen ja Olli-Pekka Salmelan sallivaan tuomarilinjaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.