HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi seisoi pelin jälkeen lakki kädessä Raksilan kentällä: "Tämä on tunteikas hetki, joukkueelta upea esitys"

Ensi kauden superpesisjoukkuetta joudutaan kasaamaan "pitkältä takamatkalta".

Jukka-Pekka Moilanen

HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko ja muu joukkue aloittivat villit juhlat ratkaisevan ottelun päätyttyä.
HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko ja muu joukkue aloittivat villit juhlat ratkaisevan ottelun päätyttyä.

Haminan Palloilijoiden toiminnanjohtajan Marko Hovin äänestä kuuli 10 minuuttia HP:n sarjanousun varmistuttua, että puhelimeen puhuu liikuttunut mies.

– Seison tässä Raksilan pesäpallokentällä kakkos–kolmostaipaleella lippis kädessä omien ajatusteni kanssa. Joukkueelle valtava kiitos. Onnistuimme siinä, mistä joskus olemme unelmoineet. Olen aika lailla liikuttunut, tämä oli kova tarina, Hovi sanoi ääni väristen.

HP kukisti Oulun Lipon Ykköspesiksen viidennessä ja ratkaisevassa finaaliottelussa kotiutuskisan jälkeen 2–1 (1–2, 1–0, 0–0, 2–0). Se tiesi paikkaa ensi kauden Superpesikseen otteluvoitoin 3–2.

– Joukkueelta upea esitys. Oltiin sillassa, raadettiin ja noustiin... Se oli upeata nähdä. Monet jätkät ovat olleet seurassa pitkään. Tuntuu, että he arvostavat seuraa. Kun minua tultiin pelin jälkeen kiittämään... Kunnia pelaajille ja valmennukselle, se oli kovan työn tulos, Hovi sanoi.

Paketti levällään

Hovin mukaan seurassa ei ollut tällä kaudella mitään pakko nousta -henkeä. Hän itse arveli jo ennen finaalisarjaa, että voittaja ratkaistaan vasta viidennessä ottelussa.

– Emme olleet missään vaiheessa suosikkeja. Usko nousi ottelusarjan edetessä. Oulu oli satsannut joukkueeseen ja nousuun paljon, vaikka toki meilläkin oli hyvä joukkue. Oli tämä tunteikas hetki. Ehkä 24 tunnin päästä ollaan taas arjessa, Hovi sanoi.

Toiminnanjohtajan työ tulevan kauden varalle alkaa heti. HP:llä on sopimus ensi kaudesta kuuden pelaajan kanssa. He ovat Nino Muuruvirta, Otso Mäkelä, Joona Mäkelä, Erik Lahti, Jere Heikkilä ja Elias Lahti. Pelinjohtaja Juho Kaikolla tai muulla valmennusryhmällä ei ole sopimusta.

– Meillä on paketti levällään. Tämä päivä nautitaan, mutta seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan aikamoista haipakkaa, se on ihan selvä. Olemme pitkällä takamatkalla, kun kausikin venyi näin pitkäksi. Kiire tulee, mutta sen takia tässä töissä ollaan, Hovi sanoi.

Uusimmat uutiset