Titaanit keskiviikon Hunters-peliin ilman pelikiellon saanutta Ville Äijälää — ”Sijoituksemme sarjataulukossa on täysin oikea”

Sari Tauru

Puolustaja Ville Äijälä siirtyi lokakuussa 3. divisioonan Kiekkoympyröistä takaisin Titaaneihin.

Titaanien puolustaja Ville Äijälä on saanut yhden ottelun pelikiellon.

Äijälä taklasi ottelun päätöserässä kiekotonta Muik Hockey -hyökkääjää Joel Portinia, ja hänelle tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus estämisestä. Titaanien kotisivujen uutisen mukaan päätuomari Daniel Österholmin raportti ja Suomi-sarjan kurinpitäjän katsoma videotallenne kyseisestä välikohtauksesta poikivat Äijälälle yhden ottelun mittaisen pelikiellon.

Äijälä on sivussa keskiviikkona, jolloin Titaanit kohtaa Porvoossa Huntersin.

Hunters on Suomi-sarjassa toisena, mutta on samalla se joukkue, josta Titaanit pystyi ottamaan kauden ensimmäisen voittonsa. Kahdentoista peräkkäisen tappion jälkeen Titaanit voitti Huntersin Kotkassa 3—2 lokakuun viimeisenä päivänä.

Sen jälkeen Titaanit nappasi yhden pisteen jatkoaikatappiosta D-Kiekkoa vastaan ja voitti lauantaina Karhu HT:n kotihallissaan 5—1.

Sunnuntaina pisteputki katkesi, kun sarjajumbo Muik Hockey haki Kotkasta täyden pistesaaliin maalein 0—4.

— Vaikka voitimmekin lauantaina ja saimme siitä kolme pistettä itsellemme, niin siitä huolimatta viikonlopusta jäi kokonaisuudessaan aika paska maku suuhun, Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen sanoi seuran verkkosivuilla.

Suuri vuori kiivettävänä

Titaanit on 17 joukkueen Suomi-sarjassa sijalla 16. Joukkue on saanut 16 ottelusta kasaan kahdeksan pistettä. Muik Hockeylla on saman verran, mutta uusikaarlepyyläisillä on kolme maalia huonompi maaliero.

— Sijoituksemme sarjataulukossa on tällä hetkellä täysin oikea, Oksanen sanoi sunnuntain ottelun jälkeen.

— Kyllähän meillä on todella suuri vuori kiivettävänä, mikäli haluamme täältä pohjalta nousta ylöspäin.

Oksasen mukaan keskiviikkona joukkueella pitää olla nöyryyttä ja kurinalaisuutta aivan eri tavalla kuin sunnuntaina.

— Mikäli saimme kyseisiä oppeja tästä (sunnuntaista) riittävästi matkaamme, pystymme varmasti taistelemaan keskiviikkona Porvoossa täysin eri ilmeellä, Oksanen sanoi.

Hunters—Titaanit-ottelun voi keskiviikkona katsoa suorana lähetyksenä Kymen Sanomien verkkosivuilla. Ottelu alkaa kello 18.30.