Karhulan Veikkojen pää pysyi KyKyä paremmin kasassa torikokouksen ja punakorttien jälkeen — Kauden pisin erä toi kolme pistettä ja kaksi pykälää hyvää 1-sarjassa

Pekka Kimpanpää

Matti Palonen (12) ja muut KaVen pelaajat tuulettivat, kun VaLePa kaatui lokakuun lopussa Kotkassa.
Matti Palonen (12) ja muut KaVen pelaajat tuulettivat, kun VaLePa kaatui lokakuun lopussa Kotkassa.

Karhulan Veikot otti arvokkaan voiton miesten lentopallon 1-sarjassa, kun se haki kolme pistettä Kyyjärveltä. Sikäläinen KyKy hävisi kotkalaisille erin 1—3 (25—19, 17—25, 19—25, 31—33).

Päätöserä oli KaVen kauden toistaiseksi pisin, ja varmasti myös kuumin. Tilanteessa 27—28 syntyi torikokous, jossa jaettiin kaksi punaista korttia.

— Meille tuomittiin piste, mutta vastustaja protestoi, että pelaajamme oli käynyt heidän puolellaan verkkoa. Me väitimme, että tuomio meni ihan oikein. Vastustaja protestoi enemmän, mutta varmaan tasapuolisuuden nimessä siitä tuli punainen molemmille, kertoi KaVen passari-valmentaja Matti Palonen, joka sai itse keltaisen kortin vain hetkeä aiemmin.

Lentopallossa punainen kortti tarkoittaa yhtä pistettä vastustajalle. KaVen pelaajista kortti myönnettiin Mikael Korholalle, KyKyn pelaajista sitä katseli Martins Jansons.

Koska rangaistuspisteet menivät tasan, ei episodi sinänsä ratkaissut ottelua. Mutta kyllä se Palosen mukaan vaikutti.

— Sen torikokouksen jälkeen KyKy kävi kuumana. Me emme purnanneet ja olimme hieman parempia. Pää pysyi paremmin kasassa.

Taistelu pudotuspelipaikoista on tiukkaa

Avauserä meni kotijoukkueelle suhteellisen selvästi. KaVe sai toiseen erään pelinsä rullaamaan.

Kolmannen erän alku oli huono ja KyKy johti 10—5, mutta KaVe korjasi potin.

Kun päätöseräkin kääntyi 31—31-tilanteesta KaVelle, sai joukkue kolme sarjapistettä. Se teki eetvarttia, sillä taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista on tiukkaa. KaVe nousi kahdeksannelta sijalta kerralla kuudenneksi.

Sunnuntaina joukkue kohtaa vieraissa yhdeksäntenä olevan Pielaveden Sammon, joka on KaVesta neljän pisteen päässä.

— Tavoite tältä viikonlopulta oli kuusi pistettä, ja huomenna siihen päästään, Palonen sanoi.

KaVella on matkassa hyvä kokoonpano. Liigajoukkue Vantaa Ducksista mukana ovat viime kaudella KaVessa pelanneet Aleksander Rastamo ja libero Hassib Rezai.

— He tulevat mielellään hakemaan peliaikaa, kun kilpailu on Ducksissa hieman kovempaa. Rastamo oli Korholan kanssa paras pistemiehemme (16) ja Rezai palkittiin parhaana pelaajanamme, joten ihan hyvät pelit heiltä, Palonen sanoi.