Peli-Karhuille ei löydy pysäyttäjää – Kouvolasta jo kymmenes voitto putkeen

Markku Lintula

Kouvojen Camille Zimmermann yritti korille, mutta PeKan Minna Sten tuli eteen.
Kouvojen Camille Zimmermann yritti korille, mutta PeKan Minna Sten tuli eteen.

KTP-Basketin voittosarja miesten korisliigassa katkesi, mutta naisten puolella Peli-Karhut senkuin porskuttaa. PeKa venytti loppiaissunnuntaina voittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi, kun se kävi Pohjois-Kymenlaaksossa nujertamassa Kouvot 91–77 (48–38).

PeKa pelasi ilman kuumeessa ollutta Noora Järvikangasta, mutta yhden avainpelaajan poissaolo ei juuri esityksessä näkynyt.

– Materiaalin leveys tuli hyvin näkyviin. Matilda Mässeliltä ja Reetta Tulkilta tuli hyviä apuja nelos- ja viitospaikoille, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä myhäili.

Viime kaudella 13 peräkkän

PeKan voittosarja lähentelee jo viime kauden huippulukemia. Kotkalaiset voittivat mestaruuteen päättyneellä kevätkaudella 13 ottelua peräkkäin ennen kuin hävisivät kolmannen välieräottelun Hongalle.

PeKa pelaa seuraavaksi kotikentällä nuorisosikermä HBA:ta vastaan, mutta sen jälkeen voittosarja joutuu todelliseen testiin Espoo Basket Teamin vieraana. PeKan viimeisin tappio tuli juuri EBT:tä vastaan sarjan viidennellä kierroksella lokakuun lopussa.

Siskosten tehohetki käännekohtana

Kouvot pysyi PeKan kyydissä 15 minuutin ajan. Sitten siskokset Laura ja Linda Lehtoranta linkosivat yhteistuumin kolmessa minuutissa viisi peräkkäistä kolmosta sisään, ja Kouvojen 32–29-johto kääntyi hetkessä numeroihin 32–46.

Kolmannella neljänneksellä kotkalaisten johto venyi mm. Ellen Järvisen kolmosten ansiosta jo 18 pisteeseen, eikä Kouvot kyennyt viimeisellä kympillä enää kunnon takaa-ajoon.

Menetykset pois – peli haltuun

– Menetimme ensimmäisellä neljänneksellä pallon kuusi kertaa. Sitten kun pääsimme niistä eroon (kaikkiaan vain 11 menetystä) ja saatiin puolustuskin kuntoon, pelasimme hyvin, Mäkelä sanoi.

Kovaa jälkeä tekevä Brittany Starling (26/9) oli totutusti PeKan tilastoykkönen. Myös Daisha Simmons (22/8) oli nyt tehokas. 

– Loistava hyökkäyspeli molemmilta, Mäkelä kehaisi.

Linda Lehtoranta heitti loppujen lopuksi 13 pistettä. Laura Lehtorannan ja Järvisen saldo oli 8, Brooke McCartyn 7/7/6 syöttöä, Minna Stenin 5/5, Reetta Tulkin 2/3 ja Matilda Mässelin 0/4.

Kouvojen 77 pisteestä jenkit tekivät 64 Taeler Deerin (26/7) ja Claire Lamunun (23/14) johdolla.

Luetuimmat