Pulkkanen täpärästi jatkoon Dubaissa – "Pitäisi saada par-viitosilla draivit tonttiin, jotta saisi birdieitä tehtyä"

AOP/Grant Winter

Tapio Pulkkanen
Tapio Pulkkanen

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen pelasi toisen kierroksen ensimmäisen tahtiiin Euroopan-kiertueen Dubai Desert Classicissa perjantaina. Keli Dubaissa oli eilistä helpompi, ja 73 lyönnin (+1) kierros pudotti Pulkkasta tuloslistalla kymmenkunta sijaa.

Hän joutui muutaman tunnin ajan jopa jännittämään jatkopaikkansa puolesta, mutta lopulta isompaa hätää ei ollut. Pulkkanen jakaa 54:ttä sijaa tuloksella +2 (73+73), kun iltapäiväryhmien pelaajista enää muutama on kentällä. 65 parasta ja tasatuloksessa olevat pääsevät mukaan viikonlopun rahakierroksille.

— Ilman kakkosreiän (Pulkkasen kierroksen 11.) tuplabogia oli ihan kohtuullinen päivä, Pulkkanen sanoi.

— Pitäisi vain saada par-viitosilla draivit tonttiin, jotta saisi niillä birdieitä tehtyä. Muutenkaan väyläosumia ei oikein ole tällä viikolla tullut. Lopussa jouduin jonkin verran lähipelillä tilanteita pelastamaan.

Viime viikolla Abu Dhabissa kaikki neljä suomalaista karsiutuivat kilpailun puolivälissä. Nyt Pulkkasen lisäksi myös muut kaksi suomalaista jatkavat: Kalle Samooja (—1) jakaa 25:ttä ja Mikko Korhonen (+1) 42:sta sijaa. Tulostaulun ylimmälle riville nousi englantilainen Eddie Pepperell (—8).

Dubain kisa kuuluu Euroopan-kiertueen isoimpien joukkoon. Palkintorahaa on jaossa 3,25 miljoonaa dollaria. Tapio Pulkkanen sijoittui viime vuonna Emirates-klubin kentällä 20:nneksi.

Juttua päivitetty klo 15.24