Urheiluviikonlopun niputus: Jani Uskille kaksi biljardin SM-hopeaa, nuorille menestystä hiihtosuunnistuksessa, tanssissa ja painissa sekä voittoja koripallossa

Pasi Laakso

Kotkalaispainijat toivat Lahdesta mukanaan nipun mitaleita.
Kotkalaispainijat toivat Lahdesta mukanaan nipun mitaleita.

Biljardi-Kotkien Jani Uski selviytyi kummankin lajin finaaliin, kun 8-pallon ja 10-pallon mestaruudet jaettiin viikonloppuna Vaasassa.

Kummassakin finaalissa vastassa oli Kim Laaksonen, joka otti molemmissa voiton kotkalaisesta.

8-pallon finaalissa Laaksonen esitti virheetöntä peliä ja voitti pelein 8—2.

— Semifinaalissa breikki toimi vielä hyvin ja pallot jäivät alle, ja muutenkin peli sujui mallikkaasti. Finaalissa sen sijaan Kim pelasi täydellisen ottelun ja itselleni tuli pari virhettä, kerran meni kivi aloituksesta pussiin. Ei vain mahtanut mitään, Uski totesi tiedotteessa.

10-pallossa sunnuntaina Laaksosen voittolukemat olivat 8—5.

Miesten kilpailuihin osallistui peräti 156 pelaajaa. Nuori kotkalainen Arseni Sevastyanov ylsi 8-pallossa jaetulle 33. ja 10-pallossa jaetulle 9. sijalle.

KyS:n nuorille kolme hisu-mitalia Latviasta

Kymin Suunnistajien nuoret napsivat hyviä sijoituksia viikonloppuna Latviassa, missä järjestettiin kansainväliset hiihtosuunnistuskilpailut. Mukana kutsukilpailussa oli nuoria urheilijoita Pohjoismaista ja Baltian maista.

Perjantain sprintissä Aapo Viippola nappasi 20-vuotiaiden sarjassa hopeaa vain kuuden sekunnin erolla voittajaan. Väinö Kotro jätti epähuomiossa yhden rastin väliin, ja se tiesi hylkäystä. 18-vuotiaissa Akseli Virtanen teki muutaman ison virheen ja oli 11:s.

Lauantain keskimatkalla Viippola otti kultaa ja Kotro oli kuudes. Virtanen sijoittui sarjassaan kahdeksanneksi.

Tapahtuma päättyi sunnuntaina pitkään matkaan. Kotro sai mitalitilinsä auki yltämällä kolmanneksi 13,5 kilometrin mittaisessa kisassa. Viippola oli neljäs. 18-vuotiaissa Virtanen sijoittui kymmenenneksi.

Aleksi Leppä päätti kisat hienoon sekaparikilpailuun

Münchenin kansainvälisten ammuntakilpailuiden menestyneimmät suomalaiskivääriampujat Jenna Kuisma ja Aleksi Leppä muodistivat parin päätöslajiin, joka oli 40+40 laukauksen ilmakiväärin sekaparikilpailu.

Molemmat venyivät parhaimpaansa. Kuisman tulos oli 417,1 ja Lepän 418,0. Sijoitus oli 17:s. Viiden parhaan joukkueen finaalista pari jäi tasan kahden pisteen päähän.

— Aleksin ja Jennan yhteistulos on suomalaisittain paras, mitä parikilpailussa on saatu aikaan, Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Pirjo Peltola sanoi tiedotteessa.

Suomen toinen joukkue (Emmi Hyrkäs ja Juho Kurki) oli 36:s 5,6 pistettä Suomen ykkösparia perässä.

Kilpailun voitti Intian kakkosjoukkue.

Kivääriampujien seuraava kansainvälinen kilpailu on Intian maailmancup helmikuun lopulla. Leppä on valittu mukaan.

Piispasella ja Halisella hyvä tanssitammikuu

Kotkan Hyrrien Juniori I C -luokan pari Aarre HalinenMinja Piispanen tanssi lauantaina Helsingin Dance Worldin järjestämissä valtakunnallisissa kilpailuissa hopealle niin vakio- kuin latinalaistansseissakin. Pari arvioitiin toiseksi kaikissa tansseissa. Jiven voitto jäi kiinni vain yhdestä tuomariäänestä.

Toissa viikonloppuna pari selvitti tiensä ensimmäistä kertaa Grand Prix -kilpailujen juniori II -luokassa semifinaaliin. Pari sijoittui Tampereella ikäistään vanhempien luokan vakioissa 11:nneksi ja latinalaistansseissa 12:nneksi.

Lauantaina Helsingissä menestyi myös Have Stepin pari Aleksi KalliErika Saarinen. He nappasivat Juniori I D -luokan voiton.

Kotkalaisnuorille painimenestystä Lahdesta

Kotkalaiset painijat osallistuivat yhteisellä ryhmällä kreikkalais-roomalaisen painin aluemestaruuskilpailuihin lauantaina Lahdessa.

Kadetti-ikäisten sarjoissa Popinniemen Iskun Antti Räsänen voitti sarjan 29 kg aluemestaruuden. Finaalissa hienoja junttaheittoja esittänyt Räsänen valittiin kilpailuiden parhaaksi kadetti-ikäiseksi painijaksi.

Kotkan Painimiesten Veeti Laakso voitti sarjan 60 kg ja Elmer Lappalainen sai hopeaa 71-kiloisissa.

Aloittelijoiden sarjoissa kotkalaiset tulevaisuuden painijat toivat runsaasti mitaleja. Kotkan Painimiehistä Jere Mononen sai kultaa, Lalli Kolhinoja ja Viljami Laakso saivat hopeaa ja Vera Lappalainen paini pronssia. Kotkan Voima-Veikkojen Sofia Vilhola sai hopeaa.

Alex Anttila aloitti kautensa kakkossijalla

Kotkalainen Alex Anttila, 8, aloitti crosskart-kautensa Salon Marttilassa sunnuntaina. Mini-luokassa ajava Anttila oli ensimmäisen ratakierroksen toiseksi nopein ja toisen kierroksen ykkönen.

Kolmannella kierroksella Anttilan auto ponnahti radalle muodostuneista urista ulos, mutta kilpuri nostettiin takaisin radalle ja matka jatkui. Ulosajosta huolimatta Anttila kellotti toiseksi nopeimman ajan ja oli kolmen kierroksen yhteisajoissa toinen.

Kilpailun voitti Euran UA:ta edustava Lauri Koskinen. Anttilan seura on Anjalankosken UA.

Crosskart mini -luokkaa saa ajaa 6—11-vuotiaana. Luokan maksiminopeudeksi on määritelty 60 kilometriä tunnissa.

KTP:n A-pojat kipusivat taas pudotuspelipulkkaan

KTP:n 19-vuotiaat isännöivät lauantaina Tampereen Pyrintöä ikäluokkansa SM-sarjassa. 86—77-voitto nosti KTP:n sijalle neljä eli viimeiselle mitalipelipaikalle.

Pyrintö oli kääntää pelin paikkapuolustuksella. KTP pakotettiin kaukoheittoihin, ja niitä upposi sen verran, että Pyrintö vaihtoi puolustusmuotoa.

— Olisi todella ärsyttänyt hävitä paikkapuolustukseen. Peli oli hallinnassamme koko ajan, mutta onnea ei ollut. Janne Lehtorannalta en ole ikinä nähnyt niin epäonnista puoliaikaa kuin nyt, mutta hän ei jäänyt sitä vatvomaan vaan nousi esille lopussa, kun voittoa ratkottiin, valmentaja Teppo Jokinen sanoi.

Lehtoranta heitti 26 pistettä. Myös Konsta Kallio (9/14) pelasi hyvän ottelun, samoin Lauri Honkanen, vaikka 12:sta kolmosyrityksestä vain kolme upposikin.

KTP: Konsta Kallio 9/14, Julius Tiilikainen 12/10, Janne Lehtoranta 26/11, Nikolai Labbas 0/2, Eero Hannikainen 22/14, Niko Kilpeläinen 2/1, Lauri Honkanen 15/2.

KTP on SM-sarjassa neljäntenä (7 voittoa, 5 tappiota).

KTP:n 16-vuotiaat ratkaisivat kolmoserässä

KTP:n 16-vuotiaiden poikien joukkue otti selkeän 83—56-voiton Pyrinnöstä valtakunnallisessa 1. divisioonassa. Vielä tauolla tilanne oli tiukka (34—33), mutta kolmas neljännes meni kotijoukkue KTP:lle 29—8.

— Olimme puoliaikaan mennessä yrittäneet 16 kertaa kolmosta, eikä yksikään mennyt sisään. Tauon jälkeen alkoi upota, ja pääsimme juoksemaan pallon kanssa ja saimme vastustajalle menetyksiä. Siinä tehtiin niitä asioita, mitä on treenattu, KTP:n valmentaja Marko Kylmälä sanoi.

Matias Lanki sai palloa hyvin liikkeelle ja teki siinä sivussa 18 pistettä. Julius Räsäsen taisteluilme sai Kylmälän kehut, eikä tehoissa 15/15 ole moittimista.

KTP: Matias Lanki 18/7, Aapo Klingberg 8/2, Miko Makkonen 10/6, Julius Räsänen 15/15, Rasmus Bergholm 8/8, Ilari Nokka 4/1, Otto Soini 12/6, Aappo Törönen 6/2, Eetu Hellsten 2/1.

KTP on sarjassa kolmantena (7 voittoa, 3 tappiota)

PeKan 15-vuotiaat petranneet viime vuodesta

Peli-Karhujen 15-vuotiaiden tyttöjen joukkue voitti ikäluokkansa SM-sarjassa (Robert Petersen Cup) Järvenpään Beat Basketin selvästi 89—50. Ottelu oli kotijoukkueen hallussa alusta asti.

— Teimme paljon pisteitä ja puolustimme hyvin. Beat Basket jäi toisella ja neljännellä neljänneksellä vain kahdeksaan pisteeseen. Tasaista suorittamista, valmentaja Teppo Heikkilä sanoi.

Vielä vuosi sitten joukkueet pelasivat Kotkassa tiukan ottelun, jossa PeKa pääsi vasta loppuhetkillä ohi.

— Vastustaja ei ole huono, mutta ehkä me olemme kehittyneet enemmän.

PeKa on lohkossaan toisena (1 voitto, 1 tappio).