Tällä viikolla vieläkin vaisumpaa HP:ta—”Neljä kolmostilannetta on karun vähän”

Eero Pitkäsen johtama HP jäi juoksuitta ottelussa Alajärven Ankkureita vastaan. Kolmen pisteen tappio sysäsi HP:n sarjataulukossa sijalle 13.

Linda Varoma

Ulkopelivirheet ajoivat HP:n pelinjohtaja Eero Pitkäsen ottamaan aikalisän jo Ankkurit-pelin alussa. Oranssipaitojen ilta ei siitä kirkastunut.

Haminan Palloilijoiden pelinjohtaja Eero Pitkäsen ensimmäinen viikko uuden seuransa viuhkassa ei sujunut kaksisesti. Ensimmäisessä ottelussa Imatralla HP onnistui kahdesti juoksun teossa. Sunnuntaina oranssipaidat jäivät Alajärven Ankkureita vastaan tylysti juoksuitta. Koko ottelussa kotijoukkue onnistui tekemään ainoastaan neljä kolmostilannetta. Ankkurit lähti kotimatkalle kolmen pisteen kera 0—2 (0—6, 0—2)-lukemin.

— Emme ole kauhean nopeita tällä hetkellä. Oli tilanteita jossa näytti että nyt saatiin vaihto, mutta lopputulos olikin palo. Niitä tilanteita pitää terävöittää, HP:n pelinjohtaja Pitkänen totesi.

— Neljä kolmostilannetta on karun vähän.

Viikko sitten sunnuntaina suoritetun pelinjohtajan vaihdoksen oli tarkoitus herätellä joukkuetta. Kentälle haluttiin taistelevampi HP. Vallikentällä ei nähty tänään häivähdystäkään taisteluilmeestä.

 Pelaamme karsinnoissa ja silloin alkavat pelit, jotka pitää voittaa. — Eero Pitkänen

HP:n Janne Leppälän mukaan mullistusrikkaan viikon aikana joukkue on pystynyt tekemään harjoituksissa oikeita asioita.

— Olemme saaneet selkeytettyä juttuja, mutta peliin se ei vielä siirtynyt. Se on ihan sama mitä viuhkamies näyttää, jos sisäpelissä ei onnistu lyönnit ja ulkona pompotellaan palloa, pettynyt Leppälä totesi.

Ulkopelivirheet sekoittivat pakan

Peli oli lähteä HP:n osalta hyvin jengoilleen, mutta Viljo Sillanpää haki komean syöksykopin Pasi Rajalan varmalta näyttäneeseen kotiutusyritykseen ensimmäisen aloittavalla.

Avausjaksolla HP:n ulkopeli oli sekavaa. Virheitä tuli virheiden perään jo ensimmäisestä räpylävuorosta lähtien. Alajärven Ankkurien Nestori Yli-Sissala ja Ville Väliaho olivat omilla vaihtolyönneillään onnistuneet pelaamaan palottoman ajolähdön Ankkurien ykköskotiuttajalle Sami Mikkolanaholle. Lyöjäjokeri sai avausjuoksuun johtaneessa tilanteessa apuja HP:n ulkokentältä, kun helpohko lyönti lipsahti Otso Mäkelän räpylän alta maisemaan. Kotiin pinkoi Rami Mäkinen.

Seuraavassa tilanteessa pallo poltti jälleen HP:n ulkokentän räpylässä ja Mikkolanahon lyönti kimposi ulottumattomiin kolmospuolelle. Yli-Sissalan oli helppoa tuoda 0—2-jaksonumerot. Pelinjohtaja Pitkänen joutui ottamaan aikalisän ensimmäisen tasoittavalla, kun päivän kolmannessakin juoksutilanteessa HP:lta jäi helppo palo tekemättä.

Alun vaikeudet ajoivat HP:n takaa-ajotilanteeseen jo varhain. Pakkopaikassa kotijoukkueen sisäpeli ei auennut vielä sunnuntainakaan. Kärki koetti yritteliäästi kentälle, mutta nyt ontui myös vaihtopelaaminen. Oman haasteensa HP:lle loi hyvin lautasen äärellä suoriutunut Ankkureiden ykköspalkittu Väliaho.

— Kun kaverilla ei ole hirveästi juoksuvoimaa niin uskaltaa pelata korkean kautta. Ulkopelissä onnistuimme, Väliaho totesi.

— Voittomme lähti lautasen äärestä. Tämä oli jo neljäs hyvä ottelu Villelle. Sen antaa hyvät lähtökohdat koko joukkueelle säestää, kun lukkari onnistuu, Ankkureiden pelinjohtaja Risto Ojanperä kehui.

Toisella jaksolla HP joutui vielä pakon edessä vaihtamaan Henri Heikkilän jokeripaitaan ja numerolle yksi Jyri Toikan, koska Heikkilä loukkasi ottelussa itseään.

Linda Varoma, Linda Varoma

Eero Pitkäsen aloitus HP:ssa on ollut vaikea.

Toisen jakson vesisateessa tunnelma kentällä ja katsomossa jäi laimeaksi, kun Ankkurit siirtyi ensimmäisessä sisävuorossa Väliahon ja Henri Heikkisen juoksuilla nopeasti 0—2-johtoon. Numerot jäivät myös jakson päätösluvuiksi, kun HP ei onnistunut löytämään koko jakson aikana tarvittavaa kirivaihdetta.

Tappion myötä HP valahti alemmassa jatkosarjassa pykälällä sijalle 13. Jos se jää loppusijoitukseksi, saa HP karsinnoissa vastaansa Ykköspesiksen parhaan välieräjoukkueen ja joutuu aloittamaan karsinnat vieraskentällä.

— Pelaamme karsinnoissa ja silloin alkavat pelit, jotka pitää voittaa. Toivottavasti tämä jäljellä oleva aika helpottaa tilannettamme, että saisimme pelaajat loukkaantumisten jäljiltä parempaan juoksukuntoon, Pitkänen summasi.

RATKAISU:

HP:n ensimmäinen ulkovuoro oli kammottava. Koko ulkokenttä virheili lukkari Matias Hangasmaata myöten ja Ankkurit karkasi helposti 0—3-jaksojohtoon. Helppojen virheiden sävyttämän avausjakson jälkeen HP ei saatu kursittua pakkaa kokoon enää toiselle jaksolle.

KENTÄN TÄHTI:

Ankkureiden Viljo Sillanpää teki voittavan suorituksen hakemalla kopin Pasi Rajalan kotiutuslyöntiin. Kolmoskopparin suoritus haavoitti helposti kotiin ennättäneen Joni Lehikoisen. Ottelu olisi voinut alkaa ensimmäisen aloittavalla eri tavalla.

TILASTO EI VALEHTELE:

Jyri Toikka toi hieman helpotusta HP:n kärjen rakentamiseen tulevaisuudessa. Toikka pääsi mukavasti kentälle (4/6), mutta vaihtajia hänelle ei löytynyt.