Kotkalaisille kaksoisvoitto kartingin IAME-sarjan Mini-luokassa, Jesse Hartonen pääsee ajamaan maailmanfinaalissa

Anu Markkanen

Jesse Hartonen
Jesse Hartonen

Kotkan FK-kerhon nuoret kuljettajat Jesse Hartonen ja Anton Burakoff nappasivat kaksoisvoiton kartingin IAME-sarjan Mini-luokassa.

Viimeinen osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Kouvolassa. Burakoff nappasi sieltä uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton.

Hartonen pääsi ottamaan rennommin, sillä hän oli varmistanut luokkavoiton jo edellisenä kisaviikonloppuna. Hän voitti Kouvolassa toisen päivän kilpailun.

Kolmas kotkalaiskuljettaja IAME-sarjassa oli Joonas Herrala, joka ajoi tällä kaudella ensimmäisen kilpasarjansa ulkoradoilla. Plakkarissa on viime vuodelta sisäratojen mestaruus, mutta nyt olivat vuorossa vaativat ulkoradat. Herrala sijoittui sarjassa 41:nneksi.

Hartonen kilpaili Mini-luokassa kolmatta ja viimeistä vuottaan. Ensi vuonna hän siirtyy astetta suuremman luokan ajokkiin.

Luokkavoitto tietää Hartoselle paikkaa IAME-sarjan maailmanfinaalissa, joka ajetaan Ranskan Le Mansissa lokakuussa.

— Se tulee olemaan jännää, Hartonen sanoi.

Hän on lisäksi ajanut SM-sarjaa Mini 60 -luokassa. Hän sijoittui 23:nneksi.

Kotkan FK-kerhon kuljettajia ajaa myös Rotax Max Challenge -sarjassa. Sen päätöskilpailu ajetaan Kouvolassa kahden viikon kuluttua.

— Kesäajan pyörineet suositut junnuillat ovat mahdollistaneet kelle tahansa alle 10-vuotiaalle lajiin tutustumisen. Tänä kesänä lajin pariin on löytänyt jo useita uusia nuoria kuljettajia. Kotkassa kartingin harrastaminen onkin erinomaisen hyvällä mallilla, Kotkan FK-kerhon tiedottaja Anu Markkanen sanoo.