Yksi erä hämmästytti KaVen 3—1-voitossa sarjajumbosta — ”Ihan kuin emme olisi koskaan palloa nähneetkään”

Antti Kaarto

Matti Palonen tarjoili iskupaikan Anton Lepistölle.
Matti Palonen tarjoili iskupaikan Anton Lepistölle.

Erät eivät totisesti olleet veljeksiä, kun Karhulan Veikot kohtasi lentopallon 1-sarjan ottelussa Napapiirin Palloketut. Porukasta poikkesi täysin toinen erä, jonka ilman otteluvoittoja toistaiseksi oleva sarjajumbo vei 25—15.

Kolme muuta erää olivat selkeästi KaVen, ja sarjapisteet jäivät Karhulaan erin 3—1 (25—17, 15—25, 25—15, 25—18).

Vahvan avauserän jälkeen puolenvaihto aiheutti KaVelle jotain kummallista. Kokoonpanomuutoksetkaan eivät auttaneet virhesumassa.

— Ihan kuin emme olisi koskaan palloa nähneetkään, KaVen passari Matti Palonen sanoi.

— Mutta vastustaja ei tehnyt toisessa erässä yhtään virhettä. Oli hienoja nostoja, kaikki onnistui heiltä. Muissa erissä saimme hyvin pisteitä torjunnoista ja vastustajan virheistä, toisessa erässä emme.

KaVe tuli kolmoserään yhtä terävänä kuin ottelun alkuun. Erä oli nopeasti lukemissa 19—9: samoissa lukemissa joilla KaVe johti myös avauserää ja NaPa toista.

Päätöserässä 19—9-taika rikkoutui, kun NaPa pääsi erän loppupuolella hieman mukaan peliin. KaVe johti silti jo 21—12, mutta NaPa tuli vielä tilanteeseen 21—16, kun KaVe taisi ajatella ottelun olevan jo ohi.

Aikalisä tehosi.

— Alkoi olla jo karnevaali kentällä, piti yrittää rauhoitella. Paniikki meinasi iskeä, muttei onneksi iskenyt, Palonen sanoi.

KaVen pisteet syntyivät tasaisesti molemmilta laidoilta ja keskeltä. Anton Lepistö ja Henri Piipari paukuttivat 14 pistettä, Mikael Korhola 12 ja Villemarkus Sumanen 11.

KaVen parhaana palkittu Palonenkin kirjasi yhdeksän pistettä. Muutaman yleisöä innostaneen kikan (passiasennosta pallo yllättäen verkon yli kenttään) lisäksi pisteitä tuli torjunnoista ja ässäsyötöistä.

— Ihan hyvä määrä passarille, Palonen sanoi.