Nyt tuli kylmää kyytiä — Pattijoki takoi HP:lle murskatappion

Jukka Lehtoranta

Joni Lehikoinen löi Raahessa HP:n ainoan juoksun.
Joni Lehikoinen löi Raahessa HP:n ainoan juoksun.

Pattijoen Urheilijat palautti HP:n tylysti maan pinnalle sarjatulokkaan kolmannessa superpesisottelussa. Kahdesta ensimmäisestä ottelustaan neljä pistettä kerännyt ja sarjakakkosena hetken aikaa paistatellut HP sai nyt jääkylmää kyytiä: Pattijoki voitti Raahessa 2—0 (12—0, 5—1).

Isännät panivat tuulemaan alusta asti. Tilanne oli avausjaksolla kahden vuoron jälkeen jo 4—0, ja kolmannen aloittavalla Topi Kosonen ratkaisi jaksovoiton lopullisesti: ajotilanteessa takaa keskeltä läpi, 1+3 juoksua ja peli 8—0.

Sen jälkeen odoteltiinkin vain taukoa ja HP:n mahdollista ryhtiliikettä tauon jälkeen.

Sitä ei varsinaisesti tullut.

Pattijoki takoi taas kahdessa vuorossa 5—0-johdon ja nosti sitten jalan kaasulta. HP pääsi viimein rakentelemaan tilanteitakin, ja Joni Lehikoinen löi lopulta neljännessä vuorossa vieraille lohdutusjuoksun. Sen toi Otso Mäkelä.

Tilastot kertovat Pattijoen ylivoimasta: kolmostilanteet 28—8 ja kärkilyönnit 51—29. HP:n parhaana palkittiin kärkietenijä Joona Mäkelä, joka teki voitavansa ja pääsi kuudella yrityksellä kolmesti tyhjälle kentälle. Juha Toikka kävi pokkaamassa kakkospalkinnon, mutta ei yltänyt läheskään eilisen Oulu-ottelun tapaiseen huippuesitykseen.

Sotkamo seuraavaksi...

Päivän muissa otteluissa Joensuu voitti vieraissa Kankaanpään 1—0, Koskenkorva kotonaan Imatran 1—0 ja Kouvola kotonaan Seinäjoen 2—0.

HP:n pelit jatkuvat keskiviikkona Vallikentällä. Vastus ei tämänpäiväisestä ainakaan helpotu, sillä kylään tulee kansallispelin historian menestyksekkäin seura ja jokavuotinen mestariehdokas Sotkamon Jymy.