Pulkkaselle uran toiseksi paras sijoitus Euroopan-kiertueella — Kim Koivu voitti haastajakiertueen kilpailun Kiinassa

EPA-EFE/VICTOR LERENA

Tapio Pulkkanen paransi torstain jälkeen sijoitustaan jokaisella kierroksella Espanjassa.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen paransi loppuun asti Euroopan-kiertueeseen (ET) kuuluvassa Open de Espana -kisassa Madridissa. Pulkkanen löi sunnuntaina kisan päätöskierroksella palloa 67 kertaa, sai lopputuloksen 12 alle parin (75+65+69+67) ja nousi lopputuloksissa jaetulle 21. sijalle. Se on Suomen ykköspelaajan uran toiseksi paras sijoitus Euroopan-kiertueella. Parempi on vain joulukuinen Joburg Openin kolmossija Etelä-Afrikassa.

Pulkkanen teki tänään kuusi birdietä (mm. kaikilla neljällä par-viitosella) ja yhden bogin. KG:n mies pelasi heikon avauskierroksen (75) jälkeen kolme viimeistä päivää erittäin varmaa peliä, sillä tuloskorttiin lipsahti viimeisen 54 reiän aikana vain kaksi bogia.

— Pelasin kolme hyvää kierrosta. Kenttä oli minulle sopiva, Pulkkanen sanoi tyytyväisenä.

— Ensimmäisellä kierroksella lähipeli oli ruosteista, mutta sen jälkeen sujui hyvin. Draivi oli kunnossa koko viikon ajan.

Pulkkanen kuittaa Espanjasta noin 15 000 euroa palkintorahaa, ja hänen kokonaistienestinsä tältä kaudelta kohoavat yli 100 000 euron.

Pulkkasen lähiviikkojen ohjelma on tiivis. Hän pelaa alkavalla viikolla Marokossa, ensi viikolla Kiinassa ja sitten yhden väliviikon jälkeen Sisiliassa.

Espanjan kisan voittoon nousi isäntämaan Jon Rahm. Maailmanlistan nelonen pelasi viimeisen kierroksen Pulkkasen tahdissa (67) lyönnillä ja sai lopputuloksen —20. Kolmen kierroksen ajan kisaa johtanut Irlannin Paul Dunne hävisi kaksi lyöntiä.

Kim Koivu voitti Kiinassa

Pulkkanen ei ollut viikonlopun ainoa tyytyväinen suomalaisgolfaaja.
Vasta toista kilpailuaan ammattilaisena pelannut Kim Koivu nimittäin voitti Kiinassa Euroopan haastajakiertueen Yunnan Open -kisan ja vaurastui yli 45 000 eurolla.

Kylmähermoinen Koivu päätyi yhteistulokseen 16 alle parin (70+65+69+64) ja voitti lähimmät uhkaajat reippaasti neljällä lyönnillä.

Koivu hankki paikan haastajakiertueelle viime syksyn Euroopan-kiertueen karsinnoissa. Sen jälkeen hän vaihtoi ammattilaiseksi ja on aloittanut komeasti. Kolme viikkoa sitten haastajakiertueen kauden avauksessa Keniassa Koivu sijoittui 14:nneksi.

Voitto Kiinassa varmisti hänelle jo työpaikan haastajakiertueella myös ensi kaudeksi ja antoi vahvan pohjan myös nousulle pääkiertueelle.

Koivu nousi haastajakiertueen rahalistalla kolmanneksi 53 160 euron tienesteillä. Kauden lopussa rankingin 15 parasta nousee pääkiertueelle. Viime kaudella nousuun vaadittiin runsaan 93 000 euron ansiot. Ranking-ykköseksi pelannut Pulkkanen keräsi 210 799 euroa.