Tomi Kaminen pettyi KTP-Basketin otteisiin Viron harjoitusturnauksessa — ”Hiljaiseksi vetää”

Korisliigakauden alla petrattavaa on sekä amerikkalaisvahvistuksilla että kotimaisilla pelaajilla.

Juha Piipari

KTP:n paitaan palannut Juho Lehtoranta heitti sunnuntaina 15 pistettä Tallinnan Kalevia vastaan.

KTP-Basket pelasi Virossa kaksi kovaa harjoitusottelua Pärnua ja Tallinnan Kalevia vastaan, ja hävisi molemmat ottelut. Sunnuntain ottelun lukemat kirjattiin Kaleville 92—73 (51—39)

KTP-Basketin projekti on vielä pahasti kesken, kun Korisliigakauden alkuun on aikaa reilut kaksi viikkoa. Kaminen oli pettynyt Viron turnauksen esitykseen.

— Hiljaiseksi vetää, Kaminen tiivisti.

— Olemme olleet yhdessä vasta vähän aikaa, mutta se tuntuu selittelyltä. Ei sen yritystasoon pitäisi vaikuttaa.

Energia vain pilkahteli

Pelitapa on vielä hakusessa, ja pelaajat tutustuvat vasta toisiinsa. Ei pelin tarvitse syyskuussa valmista ollakaan, mutta Kaminen ei ole tyytyväinen tilanteeseen.

— Saimme hyvän kirin aikaan Kalevia vastaan, siellä näkyi sitä energiaa ja tekemistä. Kyllä se siellä on, mutta se pitää olla käytössä koko 40 minuuttia, Kaminen muotoili.

— Olen kyllä pettynyt. Kauden alkuun on vielä aikaa, mutta en minä voi koutsina jäädä tähän fiilikseen makaamaan. Töitä täytyy tehdä.

Kuitenkin se olen minä, jonka täytyy eniten katsoa peliiin. — Tomi Kaminen

Langford lähtee?

Kevin Langfordin koeaika päättyi tähän viikonloppuun. Kokenut sentteri yritti kovasti, mutta ei saanut itsestään kaivattuja tehoja irti (7/5 ja 8/6). Nyt on päätösten aika.

— Kevinin esitys ei ollut sitä mitä on odotettu ja toivottu, Kaminen myönsi.

Matt Williams Jr. sen sijaan laittoi heti ensimmäisessä ottelussa sukan soimaan (kolmoset 7/12). Toisessa ottelussa sihti ei ollut yhtä tarkka (2/9).

— Matt näytti lauantaina olevansa huippuluokan heittäjä. Toisessa ottelussa oli tiettyä haavoittuvaisuutta nähtävissä.

Muutkin jenkit vaisuhkoja

Donte Thomas ei päässyt harjoituksissa nähdylle tasolle, mutta kokonaisuus on vakuuttanut Kamisen. Uusin värväys, Tyrell Nelson, pelasi Pärnua vastaan hyvin, mutta Kalevia vastaan samaa virettä ei löytynyt.

— Tyrell joutui nopeasti virhevaikeuksiin, eikä hän päässyt rytmiin kiinni, Kaminen sanoi.

— Donte taas on nuori poika, jolla on usein enemmän intoa kuin ajatusta. Sen seurauksena saattaa tulla huono valinta, mutta hyvillä suorituksillaan hän saattaa herättää koko joukkueen.

Pounds ja Lehtoranta valopilkut

Michael Pounds valittiin turnauksen alla jälleen joukkueen kapteeniksi. Pounds olikin molemmissa ottelussa joukkueen parhaimmistoa.

— Homppa (Pounds) esiintyi kuten kapteenin kuuluukin. Myös Juho (Lehtoranta) oli hyvä Kalevia vastaan, Kaminen kehui.

Jos jäi amerikkalaispelaajille petrattavaa, niin sama koskee myös suomalaisosastoa. Ykköspelintekijä Antto Nikkarinen kirjautti kahteen otteluun yhteensä kaksi koriin johtanutta syöttöä, ja sentteri Julius Rajala jäi kokonaan pisteittä.

— Jokainen kotimainenkin saa katsoa peiliin ja miettiä, mitä voisin itse tehdä, että nämä solmut aukenisivat, Kaminen sanoi.

— Kuitenkin se olen minä, jonka täytyy eniten katsoa peliiin.

KTP:n seuraava harjoitusottelu on kotisalissa perjantaina Uudenkaupungin Korihaita vastaan.

Liigakausi alkaa KTP:n osalta 10. lokakuuta kotiottelulla Kouvolan Kouvojen isäntänä.

KTP:n tilastot

Tallinnan Kalev—KTP-Basket 92—73 (51—39)

KTP: Markus Rautasalo 6/2, Juho Lehtoranta 15/4, Donte Thomas 9/5/4s, Matt Williams Jr. 8/4, Michael Pounds 16/3, Tyrell Nelson 8/2, Antto Nikkarinen 3/3, Julius Rajala 0/2, Kevin Langford 8/6.

Uusimmat uutiset