Välivuosi vaihtui Vallikenttään: Tuisku Tuovinen pelaa tulevan pesäpallokauden Haminassa

Siilinjärven kasvatti sai sovitettua työkuviot yhteen pesäpallon kanssa. Kasperi Hämäläinen ei jatka Haminassa.

Pekka Kimpanpää

Tuisku Tuovinen pukee tulevalla kaudella HP:n paidan ylleen.
Tuisku Tuovinen pukee tulevalla kaudella HP:n paidan ylleen.

Ykköspesiksen kauteen valmistautuva Haminan Palloilijat vahvistuu Tuisku Tuovisella, 26. Hän pelasi viime kaudella Superpesistä Imatran Pallo-Veikoissa. Sopimuksessa oli optio tästä kaudesta, mutta se jäi käyttämättä. Pelaajalle työn ja urheilun yhdistäminen kävi liian raskaaksi.

— Superpesis oli opettavainen kokemus, vaikka pelillisesti se ei varmasti ollut paras kesä, Tuovinen kertoo.

Täksi kaudeksi hän ajatteli ensin laittaa mailan sekä räpylän varastoon ja keskittyä työntekoon. Polte pesäpalloon palautui, kun HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi otti yhteyttä. HP:n mukana talvehtinut Kasperi Hämäläinen ei jatka joukkueessa, vaan suuntaa muualle.

— Meille tuli tarve etsiä uusi pelaaja ja aika nopeilla liikkeillä mentiin. Löydettiin sellainen kaveri, jota tarvitaan, Hovi kertoo uusimmasta hankinnasta.

Tuovisen päätöstä helpotti se, että työnantaja näytti urheilulle vihreää valoa. Tuovinen tekee pari kertaa viikossa töitä vakuutusyhtiössä Helsingissä ja muuten etätyötä. Pelipäivät ovat töistä vapaita.

— Urheilullisesti tämä oli haaste, johon halusin tarttua. Nousu Superpesikseen on varmaan Suomen mestaruuden jälkeen hienointa mitä pesiksessä voi saavuttaa, Tuovinen sanoo viitaten HP:n kauden tavoitteeseen.

Tarjolla linjapelaajan rooli

Tuovinen on aiempina vuosina vieraillut monta kertaa Vallikentällä. Ennen Imatraa hän pelasi Ykköspesiksessä Siilinjärven ja Kuopion riveissä yhteensä 162 ottelua runkosarjassa.

— Ikinä en ole mitenkään älyttömän hyvin pelannut täällä Haminassa. Jos siitä lähdetään parantamaan, Tuovinen virnistää.

— Viime vuonna oli mukava kesä joukkuehengen puolesta. Uskon, että samanlainen kesä on nyt tulossa. Varmaan samantyyppisiä ihmisiä on täälläkin.

Urheilullisesti tämä oli haaste, johon halusin tarttua. — Tuisku Tuovinen

Siilinjärven kasvatti on aiemmin ollut sisäpelissä vaihtajana sekä etenijänä ja ulkokentällä linjapelaajana. Linjapelaajan roolia on alustavasti kaavailtu Haminassakin.

— Tuisku tuo leveyttä ja saadaan hyvä kilpailutilanne. Meillä on erittäin laadukas ulkopeli tiedossa kesäksi, pelinjohtaja Juho Kaikko toteaa.

Hallikausi jää taakse viikonlopun jälkeen

HP pelaa lauantaina kaksi harjoitusottelua hallissa Kuopiossa. Vastustajina ovat Simon Kiri ja Puijon Pesis. Viikonlopun jälkeen hallipelit jäävät ja HP:n miehet siirtyvät Vallikentälle.

— Aina on piristävää päästä ulos, kun on puoli vuotta melskattu halleissa, Kaikko sanoo.

Kevään ainoa Haminassa pelattava harjoitusottelu on pääsiäislauantaina 20.huhtikuuta Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Sen jälkeen HP pelaa vielä Kouvolassa KPL:n haastajaryhmää vastan. Ykköspesis alkaa 12.toukokuuta.

Hovin mukaan muita pelaajia ei ole enää tulossa. Tosin niin hän on sanonut monta kertaa aiemminkin.

— Vuonna 2015 taisin sanoa, että joukkue on tässä ja sitten kauden aikana 19 pelaajaa kävi kopissa. En sano ”ei”, mutta jos tulee tarvetta, niin sitten reagoidaan.