HP:n taisteluilme hukassa – "Aina pelipäivänä pitäisi tulla niin, että tämä on kauden tärkein peli"

Hallitseva Suomen mestari Vimpelin Veto oli tyly vierailija Vallikentällä. Kahden kylvetyksen jälkeen pitäisi taas löytää tekemisen meininki runkosarjan päätösotteluihin.

Antti-Jussi Korhonen

Vimpelin Veto haki helposti pisteet Vallikentältä. ViVen kokenut Sami Haapakoski löi yhden ja toi yhden juoksun.

Brutaalia. Tiivisti yksi Vallikentän 1421:sta katsojasta, kun Vimpelin Veto sipaisi samaan vuoropariin juoksun numero 13.

Yleisömäärä ei tosin enää toisella jaksolla vastannut totuutta, sillä moni katsoja sai tarpeekseen vimpeliläisten juoksutalkoista. Haminan Palloilijat joutui nöyrtymään lopulta lukemin 0-2 (2-4, 2-17).

HP:n nahka oli vielä arka tiistaisesta Kouvolan selkäsaunasta. Taisteluilme oli hukassa ja katseet selkeästi käännetty jo tuleviin koitoksiin. Tällä kertaa ykkönen hihassaan pelannut Lauri Kaartokallio uskalsi pukea sen sanoiksi.

— Nämä olivat meille vähän ohipelejä. Emme saaneet sellaista latausta, että olisimme pystyneet tosissaan haastamaan voitosta. Täytyy muistaa, että nämä (Kouvola ja Vimpeli) eivät ole meidän päävastustajia.

Pelinjohtaja Petri Pulliainen oli ainakin virkansa puolesta eri mieltä.

— En koe näitä välipeleinä. Kyllähän aina pelipäivänä pitäisi tulla niin, että tämä on kauden tärkein peli. Vaikea sanoa, se on kuitenkin lopulta jokaisen oma asia ladata itsensä täyteen iskuun.

Ensimmäisen jakson HP piti ottelun ainakin numeroiden valossa tasaisena. Kokoonpanoon palanneen Ville Aallon järjestellessä tilanteita Simo Vanhala ja Pasi Rajala onnistuivat kotiutuksissaan.

Jakso merkittiin Vimpelille juoksuin 4-2, mutta toden teolla jaksovoitto ei missään vaiheessa ollut uhattuna.

— Ensimmäisen jakson olimme ihan hyvin mukana, mutta vastustaja meni 3—0-johtoon. Juoksun per vuoro saimme itsekin lopussa, Pulliainen kertasi.

Toisen jakson toisessa vuoroparissa ottelu repesi totaalisesti. Vimpeli paukutti vuoroon hurjat 13 tikkiä ja teki samalla loppupelistä puuduttavan.

— Vähän syöttelyksi meni, kun oli niin iso ero taululla. Ei ehkä tarvinnut ihan parastaan pistää, kotiuttajajokerin tehtävistä lukkarin rooliin hypännyt 17-vuotias Perttu Ruuska myönsi.

Kotijoukkueen toisen jakson ilonpilkahdukset rajoittuivat Matias Hangasmaan ja Jyri Toikan kotiutuslyönteihin. Muilta osin oranssipaitojen esitys oli luvalla sanoen hengetön ja alistunut.

— Annoimme henkisellä puolella periksi ja homma karkasi. Tulos on tuossa, Pulliainen niputti.

Hallitseva Suomen mestari Vimpeli ansaitsee kuitenkin täyden tunnustuksen. Paria avainpelaajaa oli varaa huilauttaakin, mutta joukkueen esitys oli silti häikäisevä.

— Ilahduttaa, että tällä kokoonpanolla onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Emme missään nimessä lähteneet aliarvioimaan vastustajaa ja olen äärettömän tyytyväinen oman joukkueen esitykseen, iloitsi Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

HP pelasi ilman kuumeista Otso Mäkelää ja myös Henri Heikkilä joutui jättämään kentän kesken ottelun.

Runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua, joista seuraava on sunnuntaina Kankaanpään Mailan vieraana.

RATKAISU: Huonot jaot. Vajaamiehinen HP oli kauttaaltaan helisemässä Vimpelin rutiinin edessä. Oranssipaidat roikkuivat jotenkin pelissä mukana, kunnes Vimpeli tyhjensi totaalisesti pajatson yhdessä vuorossa.

OTTELUN TÄHTI: Vasta 17-vuotias Perttu Ruuska pongahti pesisväen tietoisuuteen jo toissakauden debyytillään ja nyt hän on jo Superpesiksen parhaita kotiuttajia. Torstaina superlupaus osoitti hanskaavansa myös lukkarin hommat.

TILASTO EI VALEHTELE: Ensimmäinen jakso pysyi melko tasaisena, mutta toisella Vimpeli oli murhaava. Jakson kolmostilanteet 5-24 kertovat kaiken oleellisen, varsinkin kun vieraat vielä kotiuttivat jaksolla 74-prosenttisesti.