Erik Naroma jatkaa nuorenevassa Titaaneissa, haminalainen Jesse Niinisaari palaa KooKoo-vuosiensa jälkeen etelään – Ketterästä Kotkaan tulee nuorten Mestiksen jäähykuningas

Antti Kaarto

Erik Naroma (vasemmalla) aloittaa toisen kautensa Titaaneissa, Jesse Niinisaari palaa entiseen junioriseuraansa KooKoosta.
Erik Naroma (vasemmalla) aloittaa toisen kautensa Titaaneissa, Jesse Niinisaari palaa entiseen junioriseuraansa KooKoosta.

Jääkiekon Suomi-sarjan Titaanit saattaa olla tulevalla kaudella nuorempi kuin koskaan. Kun konkarihyökkääjät Roope Lantta ja Elmeri Kotro jättävät joukkueen ja muutama muukin kokenut pelimies pohtii jatkoaan, on nuorilla mahdollisuus saada rutosti lisää vastuuta.

Lauantaina Titaanit kertoi kiinnittäneensä kolme nuorta hyökkääjää. Erik Naroma, 20, aloittaa toisen kautensa Kotkassa. Jesse Niinisaari, 21, puolestaan siirtyy KooKoon junioreista Titaaneihin. Patrik Ruotsalainen, 21, tulee merikaupunkiin Ketterän kirjoilta.

– Tulee tosi nuori jengi, ja on paljon pelaajia, joilla on näyttöhaluja. Toivottavasti pystyn itse pelaamaan koko kauden samalla tavalla kuin viimeksi alkukaudesta. Sitten olisi isompaakin roolia tarjolla, Naroma sanoo.

Naroman tehopistesaldo 33 ottelussa oli 7+9. Hyvän alkukauden jälkeen tuli suvantovaihe, jota syvensivät aivotärähdys ja toinenkin hieman pidempi loukkaantuminen.

– Meni muutama kuukausi, että sain taas hyvästä pelistä kiinni, ja sitten kausi olikin melkein siinä. Jäi nälkää ensi kaudelle, etenkin kun jäimme playoff-paikasta vain muutaman pisteen päähän. Kun tarjottiin toista kautta, oli helppo päätös jatkaa, Naroma sanoo.

Ysiluokkalaisena KooKoon riveihin

Haminalainen Niinisaari muistelee pelanneensa kaksi kautta Titaaneissa, kun KY-80:ssä saman ikäluokan pelaajat kävivät vähiin. Hän kuitenkin lähti KooKoon riveihin ysiluokkalaisena kaudeksi 2013–14.

– Serkun (Samuli Niinisaari) kanssa päätimme lähteä, kun KooKoolla oli joukkue SM-sarjassa. En ollut mikään kova treenaaja, ja Kouvolassa se pistettiin heti kuntoon. Siellä myös joutui taistelemaan pelipaikasta toisella tavalla kuin Haminassa tai Kotkassa, Niinisaari sanoo.

Hän taisteli onnistuneesti ja pelasi KooKoossa 99 B-nuorten ja 171 A-nuorten SM-sarjaottelua.

Hän pohti yhteydenottoa Titaaneihin jo ennen viime kautta, mutta KooKoo tarjosi vielä vuoden yli-ikäissopimusta A-nuorissa.

– Se oli varmasti järkevä päätös, pystyin vielä kehittymään fyysisellä puolella. Nyt ajattelin, että jos Titaanit osoittaa kiinnostusta, tulen varmasti tänne pelaamaan, Niinisaari kertoo.

Ketterän jäähykuningas

Lauantain kolmas kiinnitys Patrik Ruotsalainen pelasi viime kaudella Ketterässä yhden miesten Mestis-ottelun ja 36 peliä nuorten Mestistä. Nuorten sarjassa hän höysti tehotilastojaan 9+22 peräti 127 jäähyminuutilla. Niillä numeroilla hän oli sarjan jäähykunkku.

– Saimme Imatralta hyvät suositukset Ruotsalaisen ottamisesta joukkueeseemme. Hänellä on kova halu kehittyä ja mennä urallaan eteenpäin. Pieni tulisieluisuuskaan ei ole koskaan pahasta, Titaanien manageri Juho Hannukainen sanoi Ruotsalaisesta.

Toinen rullaluistelee, toinen ei pysy pystyssä

Jääkiekkoilijoiden harjoittelu ei toistaiseksi ole kamalasti poikennut normikeväästä. Sitä tehdään pienemmässä porukassa.

– Meitä on samassa harjoitusryhmässä korkeintaan kolme, eikä porukka vaihdu. Käymme yhdessä salilla ja vääntämässä esimerkiksi tennistä. Lisäksi harjoittelen itse kerran viikossa Hyvinkäällä.

– Porukka on vähän pienempi, muuten on aika samanlaista kuin yleensäkin. Edellisinä kesinä olemme päässeet jäälle kerran viikossa. Nyt emme pääse, mutta kyllä sinnekin ehtii, ei luistelu unohdu.

Naroma myös rullaluistelee.

– Kai siitäkin hyötyä on, olen edellisinä kesinä käynyt. Nyt kun puhallettaisiin kaduilta hiekat, pääsisin taas rullistelemaan.

– Minä en edes pysy niillä pystyssä, Niinisaari naurahtaa.

Vähän happea ja oikeita töitä

Niinisaari on ottanut toistaiseksi hieman kevyemmin.

– Olin neljä kautta KooKoon A-nuorten mukana, ja harjoittelu alkoi aina todella aikaisin. Nyt kun en jatka siellä, pääsin kerrankin oikeisiin töihin. Olen ollut Kouvolassa töissä pari kuukautta ja käynyt työpäivän jälkeen juoksemassa ja punttisalilla, miten nyt olen ehtinyt.

– Olen vetänyt vähän happea, kun monta vuotta on menty kovaa. Se on tehnyt hyvää. Nyt alan pikku hiljaa käynnistellä kovempaa treenaamista, Niinisaari kertoo.