Onnistuuhan se välillä muuallakin kuin AT-areenalla — KTP paranteli tympeää vierassaldoaan Jaro-voitolla

Aleksi Tarvonen osui Yerai Vilaboan keskityksestä. KTP on hiippaillut jo Ykkösen kärjen tuntumaan.

Raimo Eerola

KTP:n maali syntyi Yerai Vilaboan keskityksestä. Kuva on kotiottelusta AC Oulua vastaan.
KTP:n maali syntyi Yerai Vilaboan keskityksestä. Kuva on kotiottelusta AC Oulua vastaan.

KTP onnistui vasta toisen kerran tällä kaudella ottamaan täydet kolme pistettä vieraskentällä, kun se voitti Jaron Pietarsaaressa 1—0 (0—0).

KTP on hyvässä vireessä. Se on nyt voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan viisi ja hävinnyt vain yhden.

Samalla kaunistui melko kamalaksi päässyt vierassaldo. Ennen Jaro-ottelua KTP oli voittanut kahdeksasta vierasottelustaan vain yhden (AC Kajaani 5. toukokuuta).

KTP:n voittomaalin iski Aleksi Tarvonen 78. minuutilla. Quincy Osei antoi pitkän pystysyötön laitaan Yerai Vilaboalle, joka eteni ja keskitti. Tarvosen juoksu osui nappiin ja hän täräytti pallon parista metristä verkkoon.

Maali oli Tarvoselle kolmas tämän kauden Ykkösessä.

Tuplatorjunta ja tolppa

KTP lähti otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin maanantaina voittoon päättyneessä HIFK-ottelussa. Sivussa olleen Manelin tilalle avauskokoonpanoon tuli Samuel Mahlamäki.

Avausjakson avausvartti oli KTP:n hallintaa. Sen jälkeen Jaro sai juonesta kiinni, ja loppujakso mentiin melko tasaisesti.

Paikkoja oli. Jaron parhaassa tilanteessa KTP:n maalivahti Jiri Koski torjui ensin Thomas Kulan kaukolaukauksen ja heti perään jatkopallolle päässeen Jim Myrevikin vedon.

KTP:n Aleksi Pahkasalon kääntölaukaus osui 42. minuutilla tolppaan. Myös Tarvoselle pedattiin hyvä paikka, mutta vielä avauspuolikkaalla hän ei saanut Vilaboan keskityksestä laukausta aikaan.

Tuskaisat kituminuutit

Toisellakin jaksolla nähtiin hyviä maalipaikkoja jo ennen voittomaalia.

Hetikohta tauon jälkeen Jaron Denis sai keskityksen avopaikkaan rangaistuspilkun paikkeille, mutta veto jäi löysäksi ja Jiri Koski koppasi pallon.

Pahkasalo puolestaan haisteli Jaro-pakin palautuksen kohti maalivahtia ja ehti syöttöön. Pahkasalo antoi pallon takaviiston Tarvosen juoksulinjalle, mutta tämä liukastui juuri ennen kuin ehti avopaikkaan lipuneeseen palloon.

KTP joutui tekemään yhden vaihdon loukkaantumisen vuoksi. Juuso Laitinen ontui penkille 65. minuutilla.

Tarvosen maalin jälkeen KTP lamaantui, ja ottelun kituminuutit mentiin Jaron tahdissa. KTP kohelsi paniikinomaisesti eikä saanut pidettyä palloa lainkaan hallussaan.

Jaro sai vielä yhden loistopaikan. Felix De Bona sai keskityksen aivan maalin edustalle, mutta kääntölaukaus meni pipariksi.

KTP haistelee jo kärjen jälkiä

KTP on vaivihkaa hivuttautunut kamppailemaan jopa kärkisijoista.

Joukkueella on 17 ottelusta 25 pistettä, sarjasijoitus on viides. Edellä ovat Haka (16 ottelua/25 pistettä), KPV (17/28), HIFK (16/29) ja EIF (16/31).

KTP pelaa seuraavan kerran maanantaina 20. elokuuta, jolloin Arto Tolsa -areenalle saapuu sarjakolmonen KPV.

KTP:n kokoonpano

Jaro—KTP 0—1 (0—0)

78. Aleksi Tarvonen 0—1.

KTP: Jiri Koski; Samuel Mahlamäki (46. Ville Oksanen), Sebastian Dolivo, Juuso Laitinen (65. Kwame Watson-Siriboe), Jean-Christophe Coubronne; Matias Lindfors (80. Aleksis Lehtonen), Felipe Mello, Quincy Osei, Yerai Vilaboa; Aleksi Tarvonen, Aleksi Pahkasalo.