KTP heitti kolmoset huonommin kuin kertaakaan sitten vuoden 2000, mutta Kaminen raivosi asenteesta — ” Jos intensiteetti on sitä, ettei pystytä edes rikkomaan, olen ällikällä lyöty”

Joonas Lehtoranta sai kolmen pisteen heiton sisään vasta joukkueen 17:nnellä yrityksellä.

ERKKI HAUTAVIITA

Michael Pounds yritti korille ohi Karhun Eero Innamaan.
Michael Pounds yritti korille ohi Karhun Eero Innamaan.

Päivät eivät ole veljeksiä — koripalloliigassakaan.

KTP-Basket heitti viime viikolla Lapuan Kobria vastaan 28:sta kolmen pisteen heitosta 15 sisään. Onnistumisprosentti 53,6 oli joukkueen paras lähes neljään vuoteen.

Jos koko ajan joutuu hakkaamaan päätä seinään, ei sitä kukaan jaksa loputtomiin. — Tomi Kaminen

Harvapa taisi aavistaa, että kuuden päivän kuluttua sama joukkue roiskii Kauhajoella kolmoset huonommin kuin kertaakaan sitten vuoden 2000. KTP kokeili mestaruutta puolustavan Karhu-Basketin vieraana kaaren takaa 20 kertaa ja onnistui vain kerran. Joonas Lehtorannan bonuskori neljännen jakson alussa (17:nnellä yrityksellä) säästi kotkalaiset sentään nollan kolmosen nöyryytykseltä. Sellaisen KTP on kokenut viimeksi joulukuussa 1992.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen ei kuitenkaan puhunut heittoprosenteista Karhun 95—71 (39—31) -voiton jälkeen. Hän puhisi kiukkua joukkueensa asenteen vuoksi.

— Eihän me saatu heittoja sisään, mutta se on toisarvoinen asia, Kaminen sanoi.

— Paljon isompi asia on, että meille vihellettiin toisella puoliajalla vain kaksi virhettä — ja nekin juniori-ikäisille parin viimeisen minuutin aikana. Ja olimme kuitenkin koko ajan takaa-ajajina. Se kertoo siitä, miten paljon jotkut pelaajat olivat valmiita laittamaan itsensä likoon silloin kun olisi tarvittu. Jos pää ei ole mukana taistelussa, ei se ole mukana heittämisessäkään.

Kaminen sai purkaukseensa lisää vauhtia ottelutilastojen levypallosarakkeesta.

— Karhu raateli meidät korin alla. 17 hyökkäyslevypalloa meidän 21 puolustuslevaria vastaan! Hävisimme siis omalla korilla lähes joka toisen levypallokamppailun — ja levypallojen voittaminen on kiinni enemmän tahdosta ja sydämestä kuin taidosta tai koosta.

ERKKI HAUTAVIITA

Joonas Lehtoranta heitti Kauuhajoella sisään KTP:n ainoan kolmosen.
Joonas Lehtoranta heitti Kauuhajoella sisään KTP:n ainoan kolmosen.

”Minipoikien mokia”

KTP ei johtanut ottelua kertaakaan. Karhu meni heti alussa karkuun 10—2, eikä KTP sen jälkeen päässyt kertaakaan neljää pistettä lähemmäs. Kolmannen neljänneksen lopulla ero kävi vielä seitsemässä pisteessä 57—50, mutta sen jälkeen pelattiin käytännössä yhtä maalia.

— Tuli aika paljon mustia hetkiä. Otettiin huono heitto hyökkäyspäässä ja kaveri pääsi rokottamaan helposti toisessa päässä, Joonas Lehtoranta sanoi.

— Ja hyökkäyspään levypalloja Karhu sai aivan liikaa.

Kaminen sanoi saman tylymmin:

— Ollaan todella itsekkäitä. Pallon liikettä ja ekstrasyöttöjen antamista ei ole ollenkaan, tulee käsittämättömiä mokia, jollaisia yleensä nähdään vain minikoreihin pelaavilla joukkueilla, ja jos intensiteetti on sitä, ettei pystytä edes rikkomaan, olen ällikällä lyöty.

— Kun laitetaan pelikamat niskaan, kaikkien pelaajien pitäisi antaa kaikkensa joukkueen puolesta. Meillä niin ei käy juuri koskaan.

Vaihdokset mahdollisia, jos asenne ei parane

Kaminen on yleensä lupsakka ja herrasmiesmäinen. Hän kävi viimeksi yhtä kuumana viime hetkillä tappioksi kääntyneen Seagulls-ottelun jälkeen lokakuun puolivälissä. Sen jälkeen KTP ehti voittaa kuudesta ottelusta viisi ennen Kauhajoen-reissua.

Nyt seuraava ottelu on perjantaina kotikentällä BC Nokiaa vastaan, ja Kaminen haluaa nähdä välittömän ryhtiliikkeen.

— Ihan varmasti tästä koneesta voisi saada enemmänkin irti, jos vain olisi halua. Jos ei ole, se voi pian näkyä peliminuuteissa, valmentaja puhisi.

Kaminen myönsi, että pelaajavaihdoksetkin ovat vielä mahdollisia.

— En mielelläni lähtisi vaihtelemaan. Kun jotain ryhtyy rakentamaan, haluaa, että siitä tulee joskus valmista. Mutta jos koko ajan joutuu hakkaamaan päätä seinään, ei sitä kukaan jaksa loputtomiin.

KENTÄN TÄHTI: Karhun riveissä olisi ollut valinnan varaa, mutta korisliigakauden levypalloennätyksen (18) tehnyttä Evan Yatesia on mahdoton sivuuttaa. Pisteitä Yates murjoi kovalla prosentilla 17.

TILASTO EI VALEHTELE: KTP:n kolmostilasto 1/20 on karmein sitten Äänekosken Huimaa vastaan 2. helmikuuta vuonna 2000 pelatun ottelun. Tuolloin Gary Lumpkin ja kumppanit saivat sisään yhden kolmosen 21 yrityksellä. Kokonaan ilman kolmosia KTP on jäänyt viimeksi HNMKY:tä vastaan 20. joulukuuta vuonna 1992.

Karhu Basket—KTP-Basket 95—71 (22—13, 17—18, 26—21, 30—19)

Karhu Basket: Samuel Givens 22/2, Alexander Thompson 19/11, Evan Yates 17/18, Cameron Jones 16/2/10 syöttöä, Okko Järvi 8/0, Mikael Laihonen 4/3, Eero Innamaa 3/0, Joona Hakamaa 3/0, Antti Niskanen 3/2, Bojan Sarcevic 0/6/6 syöttöä, Thomas Vehmanen 0/0.

KTP-Basket: JayVaughn Pinkston 18/10, DeAndre Daniels 14/10, Byron Wesley 13/1, Joonas Lehtoranta 9/1, Kevin Langford 7/4, Michael Pounds 4/0, Eldar Skamo 4/1, Janne Lehtoranta 2/0, Topias Kuukkanen 0/0, Okko Ailio 0/0.

Erotuomarit: Ari Mikkola, Joona Haaja, Elli Tyysteri.