”Kuin nuori Jerald Fields” — KTP:n tuorein amerikkalaiskiinnitys teki hyvät tilastot Georgian kysymysmerkkiliigassa

KTP-Basket on Tyrell Nelsonin myötä runkopelaajien osalta kasassa. Viikonlopun Viron-turnaus antaa esimakua tulevasta.

”Kuin nuori Jerald Fields” — KTP:n tuorein amerikkalaiskiinnitys teki hyvät tilastot Georgian kysymysmerkkiliigassa

Jos vertaus KTP-Basketin takavuosien luottosentteriin pitää paikkansa, niin 201-senttinen Tyrell Nelson on varsinainen löytö.

Nelson on 24-vuotias iso laitahyökkääjä, joka aloittaa nyt toisen ammattilaiskautensa. Nelson valmistui Big South-konferenssissa pelaavasta Gardner-Webbin yliopistosta vuonna 2017. Parhaalla yliopistokaudellaan Nelson kirjautti keskiarvoikseen 14,2 pistettä ja 7,6 levypalloa.

— Big South kuuluu niin sanottuihin mid-major-yliopistoihin ja Nelsonin tilastot sieltä ovat ihan hyvät, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen laskeskelee.

Viime kauden Nelson pelasi Georgian Superliigassa, BC Rustavin paidassa. Ensimmäisen ammattilaiskauden tilastoriviksi kertyi mukavat 17,8 pistettä, 9,2 levypalloa ja 1,6 pistettä.

— Georgian sarjan taso on kieltämättä vähän kysymysmerkki, mutta Nelson oli melkein jokaisessa tilastokategoriassa kärkipäässä.

Alla olevassa videossa Nelsonin huippuhetkiä Georgiasta.

Rytinää ja levypallovoimaa?

Myös pelitilanteiden heittotarkkuus, 58,1 prosenttia, enteilee hyvää. Kolmosia Nelson kokeili välieriin yltäneessä georgialaisjoukkueessa noin kerran pelissä — osuen joka kolmannella.

Heittäjä Nelson ei kuitenkaan ole — sen paljastaa kutosella alkava vapaaheittoprosentti koko uran varrelta. Nelsonin tehtävä onkin tuoda voimaa korien läheisyyteen.

— Tykästyin hänen energisyyteensä, liikkuvuuteensa ja yritteliäisyyteensä. Uskon hänen tuovan kaivattua rytinää korin alle ja myös levypallovoimaa, Kaminen toivoo.

Pehmeästi liikkuva joukkuepelaaja

Kaminen on etsinyt tyylilleen uskollisesti hyvin liikkuvaa joukkuepelaajaa. Sellaisen hän myös uskoo löytäneensä.

— Kaikesta näkee, että hän ei ole tekemässä omia tilastoja, vaan ajattelee joukkuetta ensin. Ja isosta kropasta huolimatta hän liikkuu pehmeästi, Kaminen kertoo.

— Tulee mieleen nuori Jerald Fields.

Nelson saapuu Kotkaan torstaina ja Matt Williams Jr. tiistaina. Donte Thomas ja vielä koeajalla oleva Kevin Langford ovat olleet joukkueen mukana jo tovin.

Langfordilla näytön paikka

Aikaisempia vuosia nimivahvempi suomalaisrunko on kasassa, mutta lopullista joukkuetta ollaan täydentämässä vielä nuorilla pelaajilla. Huonoja uutisiakin Kamisella on.

— Miika Heinosen jalka joudutaan operoimaan uudelleen, ja hän joutuu valitettavasti huilaamaan vielä pari kuukautta. Joonas Lehtoranta on vielä noin viikon sivussa.

KTP matkustaa perjantaina Viroon, jossa se pelaa kaksi kovaa harjoitusottelua. Viikonloppu on iso näyttöpaikka varsinkin sentteri Kevin Langfordille, jonka peliotteet eivät ole vielä vakuuttaneet.

— Tykkään edelleen Langfordista paljon ja luulen, että hän on kaivannut toista isoa pelaajaa vierelleen.

— Jokainen ei voi olla hirveä pistenikkari ja kaikkea ei voi myöskään meidän rahoilla saada, Kaminen muistuttaa.