Myös KTP-Basketin ja Peli-Karhujen kausikortteja voi nyt lainata kirjastoista — ”Hyvän idean peesaaminen ei ole toisilta pois”

Raimo Eerola

Myös KTP-Basketin ja Peli-Karhujen kausikortteja voi nyt lainata kirjastoista — ”Hyvän idean peesaaminen ei ole toisilta pois”

Korisliigassa pelaavat kotkalaisjoukkueet KTP-Basket ja Peli-Karhut ovat lähteneet mukaan ”kausikortteja kirjastosta” -ilmiöön. Seurat ovat luovuttaneet Kotkan kirjastoihin lainattavaksi kuusi kausikorttia kumpikin.

— Kortit on saatu ja laitettu lainauskuntoon. Viimeistään maanantaina ne ovat lainattavissa, kirjaston palvelupäällikkö Eija-Liisa Kasesniemi kertoo.

Korteista 2+2 tulee Kotkansaaren, 2+2 Karhuvuoren ja 2+2 Karhulan kirjastoon. Yksi henkilö voi lainata kerralla kaksi korttia. Laina-aika on maksimissaan viikon. Kortteja ei voi varata eikä lainoja voi uusia.

— Ei voi myöskään tehdä niin, että palauttaa kortin kirjaston tiskille ja lainaa sen saman tien uudestaan. Toivomuksena on, että kortit lähtisivät aidosti kiertämään eivätkä olisi koko kauden ajan samojen ihmisten käytössä, Kasesniemi sanoo.

— Seurojen ajatuksena varmaan on, että saataisiin katsomoihin uusia katsojia.

”Hyvän idean peesaaminen ei ole toisilta pois”

Ensimmäisenä urheiluseurana kausikorttinsa kirjaston lainattaviksi keksi antaa Korisliigan Seagulls. Sittemmin helsinkiläisten esimerkkiä ovat seuranneet monien eri lajien seurat eri puolilla Suomea.

— Minkään hyvän idean peesaaminen ei ole toisilta pois. Sitä on korisliigaseurojen kokouksissa oikein korostettu. Toivottavasti tämän avulla peleihin pääsee ihmisiä, joilla ei muuten olisi siihen mahdollisuutta, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström sanoo.

KTP pelaa seuraavan kotiottelun ensi tiistaina Lapuan Kobria vastaan. Peli-Karhut esiintyy kotiyleisölle maaottelutauon vuoksi seuraavan kerran vasta 23. marraskuuta. Kylään tulee toinen kärkijoukkue Forssan Alku.