Eero Rantala hienosti neljäs Hopeasommissa — Perjantain sprinteissä Vehkalahden Veikkojen hiihtäjillä oli kosolti epäonnea

VeVe, Vehkalahden Veikot, logo
VeVe, Vehkalahden Veikot, logo

Vehkalahden Veikkojen Eero Rantalan ja Benjamin Tasan hiihdot menivät pieleen Hopeasomman sprinteissä perjantaina, mutta lauantai kirkasti vähän etenkin Rantalan tunnelmia.

— Perjantaina tosiaan sauva hajosi jo alussa eikä mitään ollut tehtävissä alkuerissä, mutta nyt olin hienosti neljäs. Kaikki jäi ladulle mitä oli enkä sen takia juuri jossittele pronssia, tiesin tilanteen hyvin, Rantala sanoi.

Rantalan aika 16-vuotiaiden 8 kilometrillä oli 18.55,0. Pronssia sai 40 sekuntia ennen häntä lähtenyt Kerimäen Arttu Turtiainen 1,8 sekuntia paremmalla ajalla. Mestari Topias Kemppi voitti Rantalan 13,1 sekunnilla.

Tasa oli samassa sarjassa 21:s, hän hävisi Rantalalle reilun minuutin.

— Sairastelujen vaikutukset näkyivät tänään hiihdossa selvästi, Tasa myönsi.

Rantala, Tasa sekä hänen pikkuveljensä Petrus hiihtävät sunnuntaina viestin.

— En tiedä muiden tasosta juuri mitään eli mitään sijatavoitetta ei ole. Tehdään parhaamme, Rantala sanoi.

Tasa oli keskeyttää, mutta isä kannusti

Benjamin Tasa oli perjantain sprintissä finaalin viimeinen eli kuudes. Hän hävisi mestarille 40 sekuntia kilometrin matkalla.

— Ensimmäisessä ylämäessä yritin juosta sillä seurauksella että suksen kärki tökkäsi lumeen ja kaaduin. Mietin jo keskeyttämistä, mutta sitten isä kannusti jatkamaan maaliin ja itsekin päätin lopulta niin tehdä että saisi sijoituksen, Tasa kertoi.

Tasa menetti harjoituskaudesta puolitoista kuukautta keuhkoputken tulehduksen takia ja kävi antibioottikuurin. Hän ehti hiihtää sen jälkeen vain kerran ennen Hollolan kilpailuja.

Viestin jälkeen ainakin Rantala osallistuu ensi viikonloppuna KLL:n kisoihin Kemissä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset