Welch-show riehui Karhuvuoressa, PeKa kärsi virhevaikeuksista — ”Ketään en syytä, tämä on joukkuepeli”

Pitelemätön Aleighsa Welch johdatti Catzin vierasvoittoon. Siipirikkoisesta PeKasta ei löytynyt uusia vastuunkantajia.

Kimmo Seppälä

Catzin Aleighsa Welchille (pallon kanssa) ei löytynyt kurinpitäjää. Brittany Starling, Reetta-Sofia Tulkki ja Ellen Järvinen olivat myöhässä.
Catzin Aleighsa Welchille (pallon kanssa) ei löytynyt kurinpitäjää. Brittany Starling, Reetta-Sofia Tulkki ja Ellen Järvinen olivat myöhässä.

Kovavireinen Peli-Karhut joutui toteamaan tutun kilpakumppaninsa, Lappeenrannan Catzin paremmakseen. Korin alla taistelunsa hävinnyt PeKa taipui loppukiristä huolimatta selvin lukemin 68—81 (29—46).

Ottelun alku oli hermostunut. PeKa ei meinannut saada ensimmäistä pelitilannekoriaan millään syntymään ja viiden minuutin pelin jälkeen tilanne oli vasta 1—4.

PeKa roikkui ensimmäisen neljänneksen mukana, mutta Catz voitti toisen kympin peräti 28—15. PeKa vaihteli puolustusmuotojaan, mutta ei mahtanut minkään puoliaikaan mennessä peräti 24 pistettä takoneelle Aleighsa Welchille.

— Kyllähän tämä sellainen Welch-show oli. On Welschiä nähty jo usean vuoden ajan, mutta tämä oli häneltä huippupeli, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä ylisti.

— Uskomaton esitys Welschiltä. Toivottavasti saadaan jatkossa myös vähän apuja muilta, vieraiden päävalmentaja Mika Haakana puolestaan toivoi.

Pistelinko Sydney Wallacen loukkaannuttua Aleighsa Welch on ottanut entistä isompaa ruutua Catzin hyökkäyksessä. Kuudes peräkkäinen vähintään 20 pisteen ja 10 levypallon ilta tuotti hirmutehot 38/19. Kuusi syöttöä kruunasivat sentterin illan.

En ole kauhean huolissani, mutta ei tämä kovin hyvä esitys ollut. — Roope Mäkelä

Virhesuma häiritsi

Sisäpelaajien virhesuma teki kotijoukkueen puoliaikatilanteen vielä tukalammaksi. Brittany Starlingia rasitti neljä virhettä ja Minna Steniä kolme.

Tuomarityöskentely herätti vahvoja reaktioita katsomossa, mutta Mäkelä ei lähtenyt oikeudenjakajia arvostelemaan. Valmentaja yritti saada vieraita kuriin paikkapuolustuksella.

— Olimme 17 pistettä tappiolla — ei siinä voi alkaa passailla. Yritimme pelata vähän enemmän yli puolustuksessa, mutta samalla tavalla Welch jatkoi.

Brooke McCarty yritti tauon jälkeen herätellä kotijoukkuetta takaisin voittotaisteluun. Takamies nosti kotiyleisön toiveita tekemällä toiselle jaksolle peräti 22 pistettä.

— Lopussa meidän bensa oli kieltämättä tosi lopussa ja oli pienestä kiinni, että PeKa olisi päässyt vielä peliin mukaan, Haakana näki.

Simmons ja Järvikangas sivussa

PeKa joutui kuitenkin varomaan virheitä omassa päässä ja kiri riitti vain seitsemän pisteen päähän (62—69, 64—71 ja 66—73).

— Aika näennäinen meidän kirimme kuitenkin lopulta oli, Mäkelä myönsi.

Kotijoukkueen parhaimmistoa oli takakentän tehoduo McCarty (26 pistettä)—Linda Lehtoranta (22). Sen sijaan Starling jäi ensimmäistä kertaa alle kymmenen pisteen (9).

PeKalta puuttuivat kokoonpanosta Daisha Simmons ja Noora Järvikangas. Kahden runkopelaajan puuttuminen tarjosi mahdollisuuden esimerkiksi Stenille ja Laura Lehtorannalle, mutta kaksikko sai kasaan vain kaksi pistettä.

— Ketään en syytä, tämä on joukkuepeli. Jokainen voi tehdä asiansa paremmin, Mäkelä sanoi.

— En ole tilanteesta kauhean huolissani, mutta ei tämä kovin hyvä esitys ollut.

PeKan pelitilanneheittojen tarkkuudeksi jäi vaatimaton 36,6 prosenttia. Viimeksi tarkkuus on jäänyt alle 40 prosentin viime lokakuussa. Myöskään levypallojen häviäminen 39—43 ei kuulunut isokokoisen PeKan suunnitelmiin.

PeKa jatkaa tukevasti sarjakakkosena. Ensi lauantaina se kohtaa neljä pistettä edellään olevan Hyvinkään Pontevan Kotkassa.