KTP-Basket katkaisi Pyrinnön lennon — Kärsivällisyys Mandell Thomasin kanssa taisi kannattaa

Loukkaantumisista kärsivästä KTP:stä löytyi monta ratkaisijaa.

Raimo Eerola

Mandell Thomas heitti Pyrintöä vastaan 23 pistettä. Hän oli hyvä myös keskiviikkona Espoo Unitedin vieraana, jolloin pisteitä kertyi 24.
Mandell Thomas heitti Pyrintöä vastaan 23 pistettä. Hän oli hyvä myös keskiviikkona Espoo Unitedin vieraana, jolloin pisteitä kertyi 24.

Tätäkö tämä taas on, tuumi pessimisti, kun KTP-Basket oli vajaan kolmen minuutin jälkeen tappiolla 2—9 Tampereen Pyrintöä vastaan. Mutta ei ollut: KTP:n nousujohteinen esitys toi riemastuttavan 95—87 (41—45) -voiton.

Pyrintö oli voittanut neljä edellistä otteluaan. KTP:llä puolestaan oli alla kaksi tappiota.

Avauskympin KTP-hahmo oli Kenneth Simms, joka teki ensimmäisen kuuden minuutin aikana yhdeksän pistettä ja heitti kolmosellaan KTP:n 11—11-tasatilanteeseen. Erä päättyi 19—21.

Toisessa erässä Simms joutui virhevaikeuksiin, ja vietti neljänneksen viimeiset viisi minuuttia penkillä. Esiin astui Deon Edwin, joka näytti taitojaan läheltä ja kaukaa ja pommitti 10 minuutissa 10 pistettä.

KTP oli koko ajan lievässä takaa-ajoasemassa, mutta nousi tilanteesta 23—30 yhden pisteen päähän pariinkin otteeseen.

Pounds pääsi irti kolmoserässä

Puoliaikaan mennessä kaksi pistettä tehnyt Michael Pounds oli kolmannen erän moottori. Hän pussitti 10 pistettä, kun KTP kipusi erän kuluessa johtoon.

Erän alku oli jälleen vaikea, mutta Edwinin kaksi kolmosta nostivat KTP:n tilanteesta 41—49 kahden pisteen päähän (47—49).

Pian sen jälkeen alkoi Poundsin korilleajelu, ja hän heitti kotkalaiset kaaren takaa jo seitsemän pisteen johtoon 70—63 vajaa minuutti ennen kolmannen neljänneksen loppua.

Thomasille toinen hyvä peli putkeen

Päätöserään lähdettiin KTP:n 74—65-johdossa. Neljännes oli hermopeliä, mutta nyt valoihin astui Mandell Thomas. Hän pelasi toisen hyvän ottelun peräkkäin, ja teki päätöserässä monipuolisesti koreja kahdeksan pisteen edestä.

Thomasin jatko Kotkassa on pitkään ollut liipasimella, mutta näyttäisi siltä, että kärsivällisyys kannatti.

Pyrintö tuli vielä neljän pisteen päähän (91—87) reilu minuutti ennen loppua. Simms upotti vapaaheittonsa ja torjui heti seuraavassa hyökkäyksessä Juan’ya Greenin nostoyrityksen. Jermont Horton päätti KTP:n nopean hyökkäyksen donkilla ja voitonjuhlat olivat valmiit.

Paljon onnistujia

KTP kärsii loukkaantumissumasta (Mikael Aalto, Ilmari Kallio ja Cedric Latimer), mutta Pyrintöä vastaan onnistujien joukko oli laaja.

Esimerkiksi Janne Lehtoranta jäi pisteittä, mutta ihastutti rohkealla puolustus- ja levypallopelillään.

Manuel Barnes sai vaihteeksi vähän enemmän peliaikaa (19.16), ja vaikka kolmoset osuivat hänelle heikosti 1/5, mahtui otteluun pari makeaa riistoa.

Pyrinnöstä jäi tasapaksu kuva. Kun KTP onnistui vaikean alun jälkeen tekemään vieraiden heittopaikat vaikeammiksi, ei joukkueella ollut lääkkeitä päästä hurmokseen.

Brian Asbury teki keskiarvonsa mukaiset 23 pistettä, mutta oli tiukoilla korin alla, jossa vastassa oli usein 2—3 KTP-pelaajaa. Pisteistä yhdeksän syntyikin vapaaheittoviivalta.

Pudotuspelipaikasta tiukasti taisteleva, yhdeksäntenä oleva KTP pelaa seuraavaksi viikon päästä, kun Karhuvuoreen saapuu sarjajumbo Korihait.

KTP-Basket—Tampereen Pyrintö 95—87 (19—21, 22—24, 33—20, 21—22)

KTP: Deon Edwin 24/6, Mandell Thomas 23/1, Kenneth Simms 21/14/3 torjuntaa, Michael Pounds 12/2, Jermont Horton 8/6, Manuel Barnes 7/1, Jari Vekkilä 0/1, Janne Lehtoranta 0/4, Joni Herrala 0/2.

Pyrintö: Brian Asbury 23/12, Kenneth Manigault 17/4/5 riistoa, Osku Heinonen 14/0, Juan'ay Green 11/2/4 syöttöä, Antero Lehto 10/5, Devonne Giles 8/6, Petri Heinonen 2/2, Topias Palmi 2/1.

Erotuomarit: Miltiadis Ioannidis, Jouni Tilli, Elias Anttonen.

Yleisöä: 841.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet