Valo kajastaa tunneliin: Haminan Pallo-Kissat jätti viimeinkin jumbosijan Miika Kolsin hattutempulla

Valo kajastaa tunneliin: Haminan Pallo-Kissat jätti viimeinkin jumbosijan Miika Kolsin hattutempulla

Haminan Pallo-Kissat on ollut jalkapallon Kolmosen sarjajumbona kevään avauskierroksesta asti, mutta ei ole enää. Miika Kolsin hattutemppu takasi HaPK:lle 3—0 (1—0) -voiton Simpeleen Urheilijoista, ja SiU jäi sarjataulukossa haminalaisten taakse.

— Hyvältä tuntuu, ei näitä voittoja ole kovin monta tullut (kolme). Tämä oli jo tavallaan kuoleman ottelu. Jos tästä olisi tullut tappio, olisi mennyt todella vaikeaksi. Emme ole vielä selvillä vesillä, mutta meillä on kova usko, että hoidamme sarjapaikan, HaPK-valmentaja Juha Tepponen sanoi.

Kolmosesta putoaa kaksi viimeistä joukkuetta. HaPK:lla on 10 pistettä, turvassa toistaiseksi olevalla Union Plaanilla 12.

HaPK oli Simpele-ottelussa vahvempi joukkue, eikä joukkueella ollut juuri hätää. Maalivahti Pyry Piirainen torjui yhden vierasjoukkueen puolittaisen läpiajon, muuten SiU:n paikat jäivät vähiin.

— Hyvä peli koko joukkueelta. Kun pelaaja tekee hattutempun, ei voi enempää pyytää, Tepponen kehui Kolsia.

Ensi perjantaina HaPK jatkaa pistemetsästystä sarjassa toisena olevan Kymin Palloilijoiden vieraana.

— Olemme sarjataulukon eri päissä, mutta lähdetään kiusaamaan ja mestaruuskamppailua sotkemaan. Kokeillaan, jos piste irtoaisi. Keväällä otimme heiltä pisteen, Tepponen sanoi.

Seuraava ottelu on sitten taas päävastustajia vastaan, kun 24. elokuuta Haminaan saapuu 15 pisteessä oleva Savonlinnan Työväen Palloseura.