Titaanien tappioputki venyi seitsemään – "Rosteri on kapea, ja se näkyy arjessa"

Juha Rika

Titaanien tappioputki venyi seitsemään – "Rosteri on kapea, ja se näkyy arjessa"

Titaanien tappioputki jääkiekon Suomi-sarjassa venyi lauantaina seitsemän ottelun mittaiseksi, kun kotkalaisten tuplaviikonloppu länsirannikolla alkoi Kalajoella isäntäjoukkue JHT:n 6–1 (3–1, 1–0, 2–0) -voitolla.

Titaanit on voittanut viimeksi lokakuun alussa, mutta päävalmentaja Mika Iltola jaksaa yhä uskoa parempaan. Pari tolppalaukausta pani valmentajan harmittelemaan huonoa onneakin.

– Emme me ole heittämässä kirvestä kaivoon. Tämä oli jo lähtökohtaisesti haastava päivä, kun miehiä oli niin paljon sivussa, ja kolmelle kaverille tämä oli ensimmäinen peli pitkään aikaan.

– Ilme oli taisteleva, mutta kai se niin on, että hyvä tuurikin on ansaittava, Iltola sanoi.

Kai se niin on, että hyvä tuurikin on ansaittava. — Mika Iltola

JHT karkasi avauserässä kolmen maalin johtoon ennen kuin Titaanien tuore lainamies Eetu Rasalahti kavensi 3–1:een. Heti toisen erän alussa Jesse Lyytinen teki isännille neljännen osuman, ja se teki Titaanien voitontoiveista utopiaa.

Viimeisen kympin kaksi JHT-maalia olivat sitten enää kosmetiikkaa.

– Vaikeaa on, kun sitä mukaa kuin saadaan ukkoja sairastuvalta kentälle, menee saman verran pelaajia toiseen suuntaan. Rosteri on kapea, ja se näkyy arjessa.

Titaanit valahti tappion myötä sarjassa viimeistä edelliseksi. Alapuolella on enää Muik Hockey, jonka vieraana kotkalaiset pelaavat sunnuntaina Uudessakaarlepyyssä.