Argo Arbeiter harmitteli, kun oma verkko soi jälleen liikaa — ”Nuoret käänsivät pelin meille”

MyPa tuli tauolta pirteästi, mutta vaihtopenkiltä virtaa saanut KTP nousi ohi Aleksi Pahkasalon kahdella maalilla.

Vesa A. Vainio

MyPan Jussi-Pekka Rämä laukoi joukkueensa 2—1-johtoon KTP:tä vastaan, mutta johto kesti vain reilun vartin verran.
MyPan Jussi-Pekka Rämä laukoi joukkueensa 2—1-johtoon KTP:tä vastaan, mutta johto kesti vain reilun vartin verran.

KTP:n ja Myllykosken Pallon kauden kolmesta paikallisottelusta KTP voitti kaksi ja yksi meni tasan. Lauantaina KTP haki Saviniemestä pisteet maalein 2—3 (0—1).

MyPan puolustus oli ensimmäisen kerran vaikeuksissa jo varhain, kun KTP:n Matias Lindfors sai tulla pallon kanssa rauhassa parhaalle sektorille, ja pallo oli verkossa. Pian tämän jälkeen Lindfors kolisti yläputkea Tomas Turusen selän takana, mutta pallo pomppi kentän puolelle.

MyPa pääsi hyvin kotkalaisten kenttäpuoliskolle ja vyörytti hyökkäyksiään niin, että pääsi ennen taukoa lähes 10 kertaa kulmalipulle, tuloksetta.

— Meiltä puuttui se viimeinen röyhkeys tehdä maali. Karjalaisen palopuhe tauolla kopissa loi meihin lisäuskoa siihen, että hallinnan ja duunin kautta maaleja alkaa syntyä, näki MyPan Jari Hassel ensimmäisen jakson tehottomuuden.

Paavola ja Leinonen sytyttivät

Hassel olikin juuri pelaaja, joka toi MyPan tasoihin heti tauon jälkeen, ja tietysti kulmapotkusta.

Viisi minuuttia tämän jälkeen Jussi-Pekka Rämä hakeutui vapaaseen paikkaan ja laukoi lujaa läheltä MyPan johtoon. Sitten kotijoukkueen ote löystyi ja antoi vieraille eväät palata omaan peliinsä.

Vaihdosta kentälle juosseet nuoret Matias Paavola ja Niklas Leinonen sytyttivät KTP:n takaa-ajoon. Sen totesi myös päävalmentaja Argo Arbeiter. Hän oli tyytyväinen voittoon, mutta ei tapaan, millä se tuli.

— Nuoret käänsivät pelin meille, he olivat loistavia. Muutama pelaajamme pelasi tänään leidimäisesti, sitä en voi käsittää. Kentälle pitää jättää kaikkensa, oli sarjatilanne mikä hyvänsä.

— Ja harmittaa, kun annamme vastustajille niin paljon maaleja, kuten viimeksi Kajaanissa (KTP voitti 5—4). Henkisessä kovuudessa on petraamisen varaa, Arbeiter suomi.

Taskut löytyivät

KTP:lle 12 kaappia iskenyt Aleksi Pahkasalo näytti lopussa, miksi hän komeilee koko sarjan maalipörssin kärkisijoilla. Kumpikin maali oli kaukolaukaus, ja syötön vetopaikkaan antoi molempiin osumiin Tuukka Kurki.

— Pelasimme MyPan taskuihin, jotka olivat tiedossamme. Sen jälkeen olemme tosi vaarallisia, Pahkasalo sanoi.

MyPan päässä soi vielä hurjemmin

MyPa on pystynyt pitämään vastustajan nollilla vain kerran 24 ottelussa, se tapahtui kesäkuun alussa Oulussa. Kun omissa on soinut 57 kertaa, pitää hyökkäyspäässä mellastaa tuloksekkaasti ottelusta toiseen.

— Olemme saaneet viime peleissä hyökkäyspelimme kuntoon, mutta meillä on edelleen opittavaa puolustuspelissä, myönsi päävalmentaja Jukka Karjalainen.

Karjalainen lupasi ottaa pelistä mukaan kauden viimeisiin ja elintärkeisiin otteluihin hyvän mentaliteetin ja pallollisen pelin höystettynä nöyrällä työnteolla.