KTP-Basket on ”henkisesti ison haasteen edessä”

Käsittämätön sulaminen viimeisellä jaksolla kielii itseluottamuksen katoamisesta.

Jukka Lehtoranta

Tomi Kamisen keskitalven hymy on maaliskuussa hyytynyt.
Tomi Kamisen keskitalven hymy on maaliskuussa hyytynyt.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli liikaa KTP-Basketille Nokian palloiluhallissa miesten Korisliigassa. Koska kotkalaiset eivät tehneet viimeisen kymmenminuuttisen aikana kuin seitsemän pistettä, kotijoukkue BC Nokia otti kolmannen peräkkäisen voittonsa korein 89—78 (37—46).

Viidennen peräkkäisen tappion jälkeen KTP:n valmentaja Tomi Kaminen ei voinut kuin haroa hiuksiaan. Puolen tunnin hyvän pelin jälkeen joukkue kadotti peli-ilonsa kokonaan. Mikään ei onnistunut ja masennus iski koko ryhmään.

Heti kun tuli vaikeuksia, homma levisi totaalisesti. — Tomi Kaminen

— Jo Kaarinassa oli näkyvissä samoja merkkejä, ettei henkinen vireystila ole kaikkein paras. Aloitimme pirun hyvin, mutta heti kun tuli vaikeuksia, homma levisi totaalisesti, Kaminen tunnusti karvaan tappion jälkeen.

Itseluottamus kateissa

Kaminen yritti maaottelutauon aikana nostattaa ryhmänsä yhteishenkeä. Vierastyöläiset kävivät kotona, kotkalaisryhmä piti saunaillan ja latasi akkuja.

— Jätkien taidot eivät ole hävinneet mihinkään. Itseluottamus on vain kateissa. Emme heitä kirvestä kaivoon, vaan hommia on jatkettava tiistain Lapua-kohtaamiseen, Kaminen jatkoi.

Nokia-tappio oli paha takaisku KTP:lle. Kotkalaiset taistelevat runkosarjan neljännestä sijasta ja pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta.

— Tällä hetkellä en ajattele sarjataulukkoa. Suurempi huoli on, että saisin pelimme sille tasolle millä se oli. Joukkue on henkisesti ison haasteen edessä, Kaminen totesi.

”Lumipallo alkoi vieriä ja vieriä”

Nokialla KTP:ltä puuttui ryhmän paras piste- ja levypallomies Donte Thomas. Hänellä on tiettävästi lievä polvivamma. Lisää murheita Kaminen sai vielä, kun kapteeni Michael Pounds sai tällin vasempaan olkapäähänsä. Hän ei pelannut kuin reilut 12 minuuttia ja teki kahdeksan pistettä.

— Thomasilla on alaraaja- ja Poundsilla yläraajavamma. Miesten pelaamisesta en osaa kertoa vielä nyt mitään, Kaminen totesi.

Jos oli päävalmentaja allapäin, yhtä vaitonainen oli kapteeni Pounds. Viimeisen kymmenminuuttisen sulaminen vei mielen matalaksi.

— Nokia alkoi laittaa kovia heittoja sisään viimeisessä erässä. Kun meille tuli vielä pari hölmöä menetystä ja huonoa heittoa, niin tässä liigassa ero kurotaan nopeasti umpeen. Lumipallo alkoi vieriä ja vieriä, Pounds analysoi.