Vedonlyöntitoimisto on varma Teemu Pukin Vuoden urheilija -valinnasta — ”Edes urheilutoimittajat eivät pysty enää sössimään”

Urheilutoimittajain liitto julkisti 25 nimen tiivistetyn ehdokaslistan.

AOP/KIMMO BRANDT

Vedonlyöntitoimisto NordicBet uskoo, että "edes urheilutoimittajat eivät pysty sössimään" Teemu Pukin valintaa Vuoden urheilijaksi.
Vedonlyöntitoimisto NordicBet uskoo, että "edes urheilutoimittajat eivät pysty sössimään" Teemu Pukin valintaa Vuoden urheilijaksi.

Urheilutoimittajain liitto julkisti keskiviikkona 25 ehdokkaan tiivistetyn listan, jolta toimittajat valitsevat Vuoden 2019 parhaan suomalaisurheilijan.

Äänestys toteutetaan ensi kertaa ennalta laaditun ehdokaslistan perusteella. Vuoden urheilija -valiokunnan laatimalla listalla on 11 nais- ja 14 miesurheilijaa.

— Valiokunta korosti valinnoissaan arvokisamenestystä, lajin kansainvälisyyttä sekä tunnettuutta katsoen luonnollisesti lajikirjoa myös sinivalkoisin silmin, valiokunnan puheenjohtaja Matti Hannula kertoo.

25 ehdokkaan listalla on poikkeuksellisen monta joukkueurheilijaa: kahdeksan.

— Joukkuelajeista jääkiekko ja jalkapallo ovat olleet suomalaismenestyksen myötä tänä vuonna ylivoimaisesti eniten tapetilla, mikä tietysti näkyy myös ehdokaslistassa. Listan lajivalikoima on joka tapauksessa suhteellisen laaja, Hannula sanoo.

”Ei ole enää mitään epäselvyyttä”

Äänestys alkoi tänään ja päättyy 2. tammikuuta. Vuoden urheilija julkistetaan 16. tammikuuta Urheilugaalassa.

Vedonlyöntitoimisto NordicBetin mielestä valinta on kuitenkin jo nyt selvä: Teemu Pukki. NordicBet lopetti vetojen vastaanottamisen Pukin puolesta jo marraskuussa sen jälkeen, kun Suomi varmisti pääsynsä jalkapallon EM-lopputurnaukseen.

Valiokunta korosti valinnoissaan arvokisamenestystä ja lajin kansainvälisyyttä sekä tunnettuutta. — Matti Hannula

— Meidän papereissamme ei ole enää mitään epäselvyyttä voittajista. Valinnasta äänestävät perinteisesti urheilutoimittajat, eivätkä edes he pysty enää sössimään valintoja, NordicBetin verkkosivuilla kirjoitettiin.

Yhtiö ottaa vetoja sisään enää siitä putsaako jalkapallomaajoukkue koko pöydän: Pukki on vuoden urheilija, Markku Kanerva vuoden valmentaja ja Huuhkajat vuoden joukkue. Tämänkin ”triplan” kerroin on vain 1,70.

AOP/Jarno Kuusinen

Jääkiekon MM-sankari Marko Anttila on etukäteisarvioissa korkealla, kun Vuoden urheilijaa valitaan.
Jääkiekon MM-sankari Marko Anttila on etukäteisarvioissa korkealla, kun Vuoden urheilijaa valitaan.

Tässä ovat ehdokkaat:

Vuoden urheilija -äänestyksen top 25 -ehdokkaat:

Marko Anttila, Aleksander Barkov, Mikko Rantanen ja Noora Räty (jääkiekko), Valtteri Bottas (autourheilu), Venla Harju (suunnistus), Lukas Hradecky ja Teemu Pukki (jalkapallo), Titta Keinänen (karate), Lauri Kerminen (lentopallo), Henri Kontinen (tennis), Amanda Kotaja ja Leo-Pekka Tähti (yleisurheilu), Elias Kuosmanen (paini), Viveca Lindfors (taitoluistelu), Lauri Markkanen (koripallo), Satu Mäkelä-Nummela (ampumaurheilu), Kaisa Mäkäräinen (ampumahiihto), Iivo Niskanen (maastohiihto), Sanna Pasanen (keilailu), Mira Potkonen ja Eva Wahlström (nyrkkeily), Rene Rinnekangas (lumilautailu), Kaisa Sali (triathlon) sekä Emil Soravuo (voimistelu).