Neljä palloa veteen – Tapio Pulkkasen nousu hukkui vesiesteisiin Hampurissa

AOP/James Marsh

Tapio Pulkkanen
Tapio Pulkkanen

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen sijoittui jaetulle 48. sijalle Hampurissa päättyneessä Euroopan-kiertueen kilpailussa. Pulkkanen teki finaalikierroksella neljä birdietä, mutta kaksi bogia ja peräti kolme tuplabogia nostivat tuloksen 76:een (neljä yli parin).

KG:n miehen lopputulos oli 288 (71+72+69+76) eli tasan par.

– Huono päivä tänään. Löin veteen neljä kertaa. Loppukiri oli taas hyvä (kolme birdietä viidellä viimeisellä reiällä), mutta ei se kierrosta kovin paljon paremmaksi muuttanut, Pulkkanen sanoi.

Hän saa 9 200 euroa palkintorahaa ja putoaa kiertueen rahalistalla kaksi sijaa 150:nneksi. Seuraavan kerran Pulkkanen kilpailee 16. elokuuta alkavassa Nordea Mastersissa Göteborgissa Ruotsissa.

Maailmantähdilläkin hyvin vaikeaa

Pulkkanen ei ollut ainoa pettynyt pelaaja European Openin finaalipäivänä.

Jaetulta kärkisijalta kierrokselle lähtenyt USA:n Bryson Dechambeau päätti kierroksensa kahdeksikkoon, sai tuloksen 78 ja putosi 13:nneksi. Huhtikuussa Masters-turnauksen voittanut amerikkalainen Patrick Reed pelasi Pulkkasen tavoin 76 ja oli yhdeksäs, eikä Englannin Paul Caseykään (maailmanlistan 15.) vakuuttanut: 73 ja jaettu seitsemäs sija.

Niinpä voiton nappasi 39-vuotias englantilainen Richard McEvoy tuloksella –11.  McEvoy upotti viimeisellä reiällä 7 metrin birdie-putin ja kukisti Ruotsin Christofer Blomstrandin, Italian Renato Paratoren ja saksalaisen amatöörin Allen Johnin yhdellä lyönnillä.

Voitto on McEvoylle 17-vuotisen ammattilaisuran ensimmäinen Euroopan-kiertueella ja se tuli 285. yrittämällä. Vasta viime viikolla hän otti ensimmäisen voittonsa haastajakiertueen kilpailussa Ranskassa.

Kim Koivu pelasi viimeisen kierroksen 76 lyönnillä, sai lopputuloksen +3 (72+70+73+76) ja jakoi 64. sijan. Mikko Ilonen karsiutui kahden kierroksen jälkeen.