Pahkasalo ja Multanen tehomiehinä, kun KTP höyryjyräsi EIF:n Tammisaaressa

Pahkasalo ja Multanen tehomiehinä, kun KTP höyryjyräsi EIF:n Tammisaaressa

KTP loi valtavan määrän maalipaikkoja kohdatessaan jalkapallon Ykkösessä Ekenäs IF:n. Neljä paikoistaan KTP onnistui käyttämään, ja vei sarjapisteet Tammisaaressa maalein 4—1 (3—0).

EIF prässäsi korkealta, mikä tuotti KTP:lle ottelun alussa hieman vaikeuksia. Ottelun edetessä prässi saatiin kuitenkin helposti purettua, ja ottelu oli selvästi KTP-merkkinen.

Maalinteko alkoi 13. minuutilla. Aleksi Pahkasalo antoi kulmapotkun ja Kalle Multanen pääsi puskemaan läheltä. EIF-maalivahti Mehdi El Moutacim torjui, mutta ei saanut palloa haltuunsa. Juuso Laitinen pani pallon verkkoon pelaajaruuhkasta.

KTP:n 2—0-maalin puski Multanen, jälleen Pahkasalon kulmapotkusta. Kello kävi 40. minuuttia. Hienolla liikkumisellaan avoimen tilan löytäneelle Multaselle maali oli kauden seitsemäs.

Multasella oli kenkänsä pelissä KTP:n kolmannessakin maalissa. Hän antoi Kasperi Liikoselle syötön rangaistusalueen kulmaan. Liikosella oli mukavasti tyhjää tilaa, ja hän laukoi pallon voimalla verkkoon.

Vain hetkeä aiemmin Liikonen oli pamauttanut samoilta tonteilta poikkiputkeen.

EIF:n kavennuksen teki KTP:n puolustajan Tuomas Ollilan kaksoisveli Akseli Ollila 63. minuutilla. EIF:n japanilaispelaaja Daisuke Uemura murtautui päätyrajalle ja antoi matalan keskityksen, jonka Ollila pani maaliin Jiri Kosken hyvästä torjuntayrityksestä huolimatta.

Loppulukemat iski 68. minuutilla Aleksi Pahkasalo, ja millaisen kuvion jälkeen: Hän syötti rangaistusalueella Multaselle, joka nikkasi pallon kantapäällään vasemmalle Tuukka Kurjelle. El Moutacim lähti Kurjen kimppuun, joka antoi poikittaissyötön Pahkasalolle. Tämän edessä oli tyhjä maali, ja peli oli 1—4.

KTP:llä oli paljon lisäpaikkoja, joista jäi harmiteltavaa etenkin kaksi hyvää tilaisuutta hukanneelle Kurjelle.

EIF:n paikat jäivät muutamiin pistohyökkäyksiin.

KTP nousi viidenneksi, kärki vielä kaukana

12 sarjakierroksen jälkeen KTP on Ykkösessä viidentenä 17 pisteellä. Kolmantena ja neljäntenä olevilla Jarolla ja MuSalla on 18 pistettä, mutta kärkijoukkueet ovat vielä matkan päässä. Sarjakakkonen TPS on 25:ssä ja sarjakärki Haka 32 pisteessä.

Peräpäässä TPV, EIF ja MyPa ovat sijoilla 7.—9. kymmenellä pisteellä. Putoajan paikalla on AC Kajaani (8).

KTP kohtaa lauantaina vierasottelussa Jaron. Seuraavan kotiottelunsa se pelaa lauantaina 13. heinäkuuta, vastassa on AC Kajaani.

KTP:n kokoonpano:

EIF—KTP 1—4 (0—3)

13. Juuso Laitinen 0—1, 40. Kalle Multanen 0—2, 42. Kasperi Liikonen 0—3, 63. Akseli Ollila 1—3, 68. Aleksi Pahkasalo 1—4.

KTP: Jiri Koski; Tuomas Ollila, Paavo Voutilainen, Juuso Laitinen, Manel; Tuukka Kurki, Antti Mäkijärvi, Anton Eerola (46. Matias Lindfors), Kasperi Liikonen (72. Miro Schwalenstöcker); Aleksi Pahkasalo (77. Kimi Kolsi), Kalle Multanen.

Korjattu EIF:n maalintekijäksi Akseli Ollila (ei Aleksi Ollila) klo 21.36.

Luetuimmat