Kotkan kaupunki kysyy urheiluseuroilta epidemian vaikutuksista ja valmistelee avustuspaketin – Pieniä helpotuksia on jo tehty

Kotkan liikuntapalvelukeskus ryhtyi perjantaina selvittämään, millaisia vaikutuksia koronavirusepidemialla on ollut kaupungin urheiluseuroille.

Liikuntajohtaja Antti Mattilan mukaan tuntemuksia kysytään 50–100 seuralta.

– Lähetämme sähköpostia ja soittelemme. Haluamme kartoittaa laajasti, millaiset vaikutukset tilanteen pitkittymisellä on eri kokoisissa seuroissa ja kysyä, mitä me voisimme tehdä, jotta vaikean taloustilanteen vaikutukset jäisivät mahdollisimman pieniksi, Mattila sanoo.

Seuroilta kysytään muun muassa sitä, ovatko ne joutuneet lomauttamaan henkilökuntaansa, joko vakituista tai tuntipalkalla työskentelevää ja onko seuroilla maksuvaikeuksia tällä hetkellä. Seurat saavat itse arvioida, missä tilassa ne arvelevat seuratoiminnan olevan, jos poikkeusolot jatkuvat kaksi, neljä tai kuusi kuukautta.

– Kaikki varmaan sanovat, että kaikki on huonosti, Mattila huokaa.

– Urheiluseurojen toiminta on erittäin laajaa. Haluamme löytää keinoja siihen, että niiden toiminta pääsee poikkeusolojen jälkeen alkamaan uudelleen mahdollisimman jouhevasti.

Satoja seurojen tapahtumia, kuten otteluita ja näytöksiä on peruttu.

Kotkan liikuntapalveluyksikkö on Mattilan mukaan jo tehnyt muutamia toimia, joilla seurojen ahdinkoa yritetään helpottaa.

– Vuokria ja peruutusmaksuja ei peritä, vaikka seurat olisivat peruneet varauksensa myöhässä tai unohtaneet perumisen. Yksityisiä tiloja käyttäville seuroille etukäteen maksettua tilatukea ei peritä takaisin. Seurojen suoralaskutus on keskeytetty ja maksussa oleviin vuokriin on neuvoteltu lisäaikaa, Mattila listaa.

Seurakyselyn perusteella valmistellaan esitys seuratuesta, jotka myönnetään seurojen yleisavustusten yhteydessä. Mukaan tukipakettiin pääsevät myös seurat, joita ei normaalioloissa avusteta, kuten KTP-Basket sekä Peli-Karhujen naisten, Titaanien ja FC KTP:n edustusjoukkueet. Kaupungin nykyisen seuratukibudjetin ulkopuolista lisärahaa ei ole tulossa.

Avustuspaketista päätetään kaupungin normaalissa päätöksentekojärjestyksessä.