Titaanit halusi jatkuvuutta: Mika Iltola jatkaa päävalmentajana ensi kaudellakin — Pelaajarunko halutaan viime kauden miehistä, hyökkäykseen haetaan täsmävahvistuksia

Kimmo Seppälä

Mika Iltola otti ohjat Titaanien edustusjoukkueessa tammikuussa. Hän luotsaa joukkuetta nyt neljättä kertaa.
Mika Iltola otti ohjat Titaanien edustusjoukkueessa tammikuussa. Hän luotsaa joukkuetta nyt neljättä kertaa.

Mika Iltola, 56, jatkaa paikkansa jääkiekon Suomi-sarjassa säilyttäneen Titaanien päävalmentajana myös kaudella 2019—20. Sopimuksessa on optio myös sitä seuraavasta kaudesta.

— Halusimme vaikeahkon ja monia juonenkäänteitä sisällään pitäneen viime kauden jälkeen rauhoittaa tilanteen sekä saada toimintaamme taas tietynlaista pysyvyyttä sekä jatkuvuutta, joten yhteisen polun tallaamisen jatkaminen Iltolan kanssa oli jo ihan siinäkin mielessä paras mahdollinen ratkaisu, HK Titaanit ry:n hallituksen jäsen Simo Penttilä sanoo seuran tiedotteessa.

— Hän piti joukkueen Suomi-sarjassa. Koimme muutenkin paikallisen tekijän vievän parhaiten eteenpäin alueemme kiekkoilua.

Iltola toimii päävalmentajapestinsä ohella edelleen myös Titaani-Juniorit ry:n valmennuspäällikkönä.

Hannukainen manageriksi Lehden tilalle

Iltola oli Titaanien myrskyisän, Suomi-sarjan karsintoihin päättyneen kauden kolmas päävalmentaja Marko Sykön ja Marko Oksasen jälkeen.

Iltola kertoo tiedotteessa halunneensa lisää haasteita uralleen.

— Kulunut kevät herätti sisälläni olevan liekin jälleen roihuamaan valtoimenaan myös edustustason kiekkoilulle, joten ei jatkosopimuksen allekirjoittaminen lopulta mikään kovin vaikea tehtävä omalta kohdaltani ollut, Iltola sanoo.

Muu valmennusryhmä ratkaistaan myöhemmin. Iltola haluaisi, että Kari Mehtonen ja Tino Turkia jatkaisivat. Edustusjoukkueen uusi manageri Juho Hannukainen lähtee samasta toiveesta.

— ”Illi” haluaisi, että tutut miehet jatkavat, ja heidän kanssaan neuvotellaankin jo. Saman valmennusryhmän jatkaminen olisi ideaali tilanne, Hannukainen sanoo Kymen Sanomien haastattelussa.

Managerin tonttia on ennen Hannukaista, 37, hoitanut Titaanien puheenjohtaja Petteri Lehti.

Sopimuksia ensi viikolla?

Hannukaisen mukaan työ tulevan kauden joukkueen kasaamiseksi on jo alkanut. Pelaajien hankkimisesta hän vastaa tiiviissä yhteistyössä Iltolan kanssa.

— Kun oli tiedossa, että minusta tulee manageri, olin viime kauden pelaajiin yhteydessä ja kehotin odottamaan soittoa sitten, kun valmennusasia on ratkennut. Nyt se on, joten toivottavasti saamme julkistettua ensimmäiset pelaajasopimukset pian. Vappu rauhoitetaan vielä juhlinnalle, mutta uskon, että ensi viikon lopussa voisi jonkinlainen sopimusnippu olla valmiina, Hannukainen sanoo.

Tämän viikon perjantaina Penttilä, Hannukainen ja Iltola palaveeraavat tulevan kauden suunnitelmista kuten raha-asioista. Hannukainen arvioi, että edustusjoukkueen budjetti pysyy samalla tasolla kuin päättyneellä kaudella, tai on ihan vähän pienempi.

Tavoitteena on, että tulevan joukkueen runko syntyy päättyneen kauden pelaajista.

— Täsmävahvistuksia tarvitaan hyökkäykseen. Maalinteko on oikeastaan koko meidän suomisarja-aikanamme ollut vähän vaikeaa. Sinne on saatava lisää terävyyttä.

Alustavasti sarjapaikkaa säilyttämään

Tarkkoja tavoitteita tulevalle kaudelle seurassa ei vielä lyödä, mutta alustavia Iltola uskaltaa seuran tiedotteessa visioida.

— Kun itse olen aiemmin valmentanut Suomi-sarjassa, olen aina lähtenyt siitä liikkeelle, että ensimmäinen tavoite on sarjapaikan varmistaminen, Iltola sanoo.

— Sen jälkeen voimme sitten yhdessä joukkueen kanssa mahdollisesti lapioida lisää ”kermaa kakun päälle” ja pyrkiä saavuttamaan paikan pudotuspeleissä. Sitten katsotaan, mihin rahkeemme lopulta riittävät.

Suomi-sarja käynnistyy syyskuun lopulla.