Neljä pelaajaa lähti liigaan — KaVe pohti jopa sarjasta luopumista

1-sarjajoukkue menetti heinäkuussa neljä runkopelaajaansa Vantaan Ducksiin ja joutui etsimään ”jopa paniikinomaisesti” uusia tilalle. Uusi sarjakausi alkoi kuitenkin voitolla.

Jukka Lehtoranta

Marko Määttänen (edessä), Aleksander Rastamo ja Hassib Rezai siirtyivät kaikki Karhulan Veikoista lentopallon liigaseura Vantaan Ducksiin.
Marko Määttänen (edessä), Aleksander Rastamo ja Hassib Rezai siirtyivät kaikki Karhulan Veikoista lentopallon liigaseura Vantaan Ducksiin.

Karhulan Veikot avasi lentopallon 1-sarjan viikonloppuna 3—1 (14—25, 25—21, 25—19, 25—20) -vierasvoitolla rovaniemeläisestä Napapiirin Palloketuista. Täysi pistepotti on hyvä saavutus seuralta, joka vielä pari kuukautta sitten pohti jopa sarjapaikasta luopumista.

— Heinäkuun lopulla alkoi ovi käydä niin tiheään että hirvitti. Neljä pelaajaa parhaasta päästä lähti eikä heti tiedetty mistä saataisiin uusia tilalle, KaVen pelaajavalmentaja Matti Palonen sanoo.

Joidenkin lähtöön osasimme varautua, mutta emme ihan kaikkien. — Matti Palonen

— Jopa paniikinomaisesti niitä jouduttiin etsimään.

KaVesta lähtivät hakkurit Marko Määttänen ja Aleksander Rastamo, keskitorjuja Lauri Lehtonen ja libero Hassib Rezai. Kolmea viimeksi mainittua voidaan pitää Veikkojen oman lentopallokoulun jalosteina. Koko nelikko siirtyi liigassa pelaavaan KaVen yhteistyöseuraan Vantaan Ducksiin.

Palonen sanoo vähän yllättyneensä.

— Sellainen käsitys oli, että pojat olisivat jatkaneet meillä. Joidenkin lähtöön osasimme varautua, mutta emme ihan kaikkien.

— Kyllä me mietimme ihan tosissamme sarjaan lähtemistä, mutta luopuminen olisi ollut iso vahinko koko Etelä-Suomen alueen lentopalloilulle. Etelä-Suomesta on liigassa Ducks, mutta ykkösessä ei meidän lisäksemme ketään muita. Jos emme olisi lähteneet mukaan, Etelä-Suomeen olisi jäänyt iso aukko, Palonen sanoo.

Vahvistuksia 2-sarjasta

Uusia pelaajia KaVe sai 2-sarjan hollolalaisesta Salpiksesta, jonka kanssa solmittiin kiireen vilkkaa farmisopimus. Passari Villemarkus Sumanen siirtyy KaVeen sopimuspelaajaksi, ja Rovaniemen-reissussa olivat salpislaisista mukana Anton Niemelä, Roope Keminen ja Pyry Rantalainen.

Lahdesta Palonen houkutteli mukaan myös libero Ransu Miinalaisen, joka on aiemmin pelannut 1-sarjaa Kouvolan Lentopallon riveissä.

Välit Vantaallekin ovat kunnossa

KaVella on edelleen farmisopimus myös Ducksin kanssa, joten ainakaan erityisen kovasti eivät ovet ole paukkuneet kesän seurasiirtojen yhteydessä. Liigaan lähteneistä Rastamo oli lainapelaajana KaVen mukana jo napapiirilläkin.

— Kyllä kaikki neljä käsittääkseni ovat farmisopimuksessa nimettyjen mahdollisten lainapelaajien joukossa. Meillä on Ducksin kanssa harmittavan paljon päällekkäisiä pelejä, mutta silloin tällöin meidän on mahdollista saada sieltä apuja, Palonen sanoo.

Jukka Lehtoranta

25004872.jpg

Tavoite ennallaan

KaVen lähtökohdat sarjakauteen ovat kiistatta vaikeammat kuin viime kaudella, mutta Palonen ei näe tilannetta toivottomana. Viime kauden ison roolin pelaajista Mikael Korhola, Anton Lepistö ja Palonen itse ovat edelleen mukana, ja nyt enemmän vastuuta on tarjolla muiden muassa Henri Piiparille ja Jarno Tolvaselle.

Piipari oli Rovaniemellä erinomainen. Hän teki 15 pistettä, jota parempaan ylsi vain 18 pistettä takonut Rastamo.

— Ehkä me olemme pikkuisen viimekautista heikompi joukkue — ainakin nyt kauden alussa. Mutta kyllä me edelleen sinne pudotuspeleihin (kahdeksan parhaan joukkoon) pyrimme, Palonen sanoo.

Vain 11 joukkuetta

1-sarjassa pelaa tällä kaudella vain 11 joukkuetta. Liigaan nousseen Karelian Hurmoksen lisäksi viime sesongin joukkueista poissa ovat 2-sarjaan pudonnut Aitolahden Riento sekä sarjapaikasta luopuneet Maaningan Mahti ja jyväskyläläinen JyLe.

2-sarjasta pykälää ylemmäs nousivat savonlinnalainen East-Volley ja Pielaveden Sampo. Lempäälässä pantiin naapuriseurat yhteen, ja viime kaudella Kisan nimellä pelannut seura kantaa nyt nimeä Lempo-Volley.

KaVe pelaa seuraavan ottelunsa kahden viikon kuluttua kotisalissa Pielaveden Sampoa vastaan