Peli-Karhut väkevämpi korin alla – Kauden ensimmäinen maakuntaderby kääntyi kotkalaisille

Kouvottarien energia kului PeKan karkumatkan kiinni kuromiseen.

Pekka Kimpanpää

PeKan Zykera Rice etsii syötölle kohdetta.
PeKan Zykera Rice etsii syötölle kohdetta.

Peli-Karhut ja Kouvottaret tarjoilivat varsin tasokkaan naisten Korisliigan avauksen torstaina Steveco-areenalla. PeKa voitti Kymenlaakson ensimmäisen paikallispelin 80–69 (43–32).

– Tämä oli oikein kypsä esitys sarjan toiseksi peliksi. Fyysisyys oli aivan eri luokkaa kuin harjoituspeleissä, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Mäkelän mielestä homma hoitui pelisuunnitelman mukaisesti.

– Pystyttiin pitämään muutamasta puolustusvirheestä huolimatta vastustaja 69 pisteessä. Silloin yleensä voittaa, Mäkelä totesi.

PeKa oli mennä menojaan heti kättelyssä. Se johti parhaimmillaan 20 pisteellä (36–16) viisi minuuttia ennen taukoa.

– Oltiin aika ulalla ensimmäiset viisi minuuttia, mutta onneksi ensimmäisen puoliajan viimeiset viisi minuuttia olivat taas hyviä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi.

PeKa osui korin alta

Hyökkäyksessä nähtiin toisenlainen PeKa, johon viime vuosina on totuttu.

– Pelaajamateriaalimme on sellainen, että yritämme tunkea palloa korin alle. Olen todella tyytyväinen meidän korinaluspelaamiseen tänään, Mäkelä sanoi.

Kolmikko Zykera Rice (24 pistettä), Noora Järvikangas (11) ja Elena Melto (18) tekivät tuhojaan korin alla vuorotellen.

– PeKa kahden pisteen heittojen tarkkuus oli kova (62 prosenttia), ja suurimman osan niistä he tekivät maalatulta kolmen pisteen alueelta. Se oli meille liikaa, Frimodig luki tilastoista.

Järvikangas on tehnyt väkevän paluun äitiyslomalta. Viime kausi jäi kokonaan väliin.

Menemme Roosan suhteen peli kerrallaan. — Roope Mäkelä

– Ennen näitä kahta kauden avauspeliä olin edellisen kerran mukana kevään 2019 finaaleissa, ottelun parhaana palkittu Järvikangas kertoi.

Molemmissa otteluissa lähes 25 minuuttia urakoinut Järvikangas oli pelin jälkeen iloinen ja selvästi hyvässä kunnossa.

– Kentällä yritän aina kaikkeni. Välillä pisteitä tulee enemmän, välillä vähemmän, Järvikangas sanoi 18 pisteen illastaan.

Roosa Lehtorannan paluuta odotetaan

PeKan avausviisikko joutui urakoimaan, mikä toisaalta auttoi Kouvottaria kuromaan eron lähes kokonaan.

– Jouduin vaihtamaan kolme pelaajaa viisikosta kerralla. Siitä seurasi hyökkäyksessä suvantovaihe, mutta pystyimme onneksi paikkaamaan sen puolustuksella, Mäkelä sanoi.

Kouvottaret pääsi kolmannen erän lopussa jo kolmen pisteen päähän (55–52), mutta varsinkin Melto nousi esiin silloin, kun ratkaisijaa tarvittiin kipeimmin.

– Onneksi saimme Elenan mukaan korintekotalkoisiin, Mäkelä kiitteli.

Kun Maria Jokinen ja Linda Lehtoranta vastasivat pääosin takapelaajien tehtävistä, jäi vastuu avausviisikon ulkopuolella pieneksi, mutta ei aivan.

– Muun muassa Elli Heikkilän kolmen pisteen heitto onnistui tärkeällä hetkellä, Mäkelä sanoi.

PeKan kokoonpanosta puuttui edelleen Roosa Lehtoranta. Tilanne ei ole muuttunut.

– Alaraajavamma. Menemme Roosan suhteen peli kerrallaan, Mäkelä totesi.

Näin pelattiin

Kentän tähti:

PeKan tällä hetkellä ainoa amerikkalaispelaaja Zykera Ryce on sitäkin parempi. Ryce oli varmasti kovin urheilija molemmat joukkueet huomioiden. PeKan tähti oli korin alla jälleen sitä vahvempi mitä tärkeämpiä hetkiä pelattiin.

Ottelun ratkaisu:

Kouvottaret joutui kuluttumaan lähes kaiken energiansa sinänsä urhoollisen kirinsä aikana. PeKan 20 pisteen ero kutistui kolmeen pisteeseen. Kun ratkaisun hetki tuli, PeKa poimi voiton kuin kypsän hedelmän kokeneimpien pelaajiensa johdolla.

Tilasto ei valehtele:

PeKa pelaa tällä hetkellä hitaammin olosuhteiden pakosta kuin ennen tavoitteena saada pallo korin alle ja sieltä pussiin. Kolmen pisteen alueelta syntyi 46 eli yli puolet pisteistä. Onnistuneesta taktiikasta kertoo myös levypallotilasto (44–34).