15-vuotias Rami Mukkula tuuletti keilailuvoittoa Kotkassa – kylkiäisenä tuli oma ennätys

Jukka Lehtoranta

Rami Mukkula tuuletti Kotkan keilahallissa uutta ennätystulostaan.

Eagle Teamin Jyri Hämäläinen keilasi hienot kuusi sarjaa RKM-kisan finaalissa maanantaina Kotkan keilahallissa. 1401 pistettä kuuteen sarjaan riittää melkein kisan kuin kisan voittoon, mutta tällä kertaa sillä jäätiin kakkoseksi.

Voiton vei vasta 15-vuotias kouvolalainen Rami Mukkula tuloksella 1458. Juniorimaajoukkueen ryhmään kuuluvan koulupojan keskiarvo oli raju 243,0. Ei ihme, että Mukkula tuuletti villisti viimeisen ruudun kolmea kaatoa.

— Vihdoin meni oma ennätys rikki, Mukkula riemuitsi.

Entinen ennätys parani 17 pisteellä.

Mukkula keilasi ensimmäisen kerran jo 4-vuotiaana, mutta kilpailumielessä hän on heittänyt vasta neljän vuoden ajan. Silti voittoja on kertynyt jo ”ihan sopivasti”.

— Ei niitä liikaa ole, mutta sen verran, etten ole enää jaksanut laskea, voittaja sanoi.

— Nämä erikoiskisat ovat parhaita, koska näitä ei voita vahingossa. Ensin vaaditaan tiettyä tasoa, jotta pääsee finaaliin ja finaalissa pitää sitten olla tosi kova, koska näissä on aina paljon hyviä keilaajia mukana.

Kovista jäi nyt kauas taakse muiden muassa seurakaveri All Starsista, kaksinkertainen MM-mitalisti Niko Oksanen. Hän oli yhdeksäs tuloksella 1289.

Jukka Lehtoranta

Voittajan tyylinäyte paikkoheitossa.

Seppo Vanhala nyt lähellä unelmasarjaa

Kahden viikon takaisen Reissukisan voittajan Seppo Vanhalan hyvä vire jatkuu. Tällä kertaa hän oli hyvin lähellä 300 pisteen unelmasarjaa.

Vanhalalta jäi ensimmäisessä sarjassa keiloja pystyyn vasta 11. heitolla ja tulokseksi tuli 289. Hän oli lopulta kolmas tuloksella 1356 (tasoitusta 6). Reissukisan voittoon riitti 28 pistettä vähemmän.